XS
SM
MD
LG

NBA: Lenard odveo Toronto na korak od titule

Foto: Raptors HQ

Košarkaši Toronta napravili su novi brejk te su došli na korak do titule. Slavili su kod Golden Stejta sa 105-92 te su poveli sa 3-1 u velikom finalu.

Meč je bio veoma izjednačen na samom startu. Tako je bilo sve do vodtva 13-10 za Voriorse. Tada domaći prave seriju 10-2 te dolaze do +11. Ipak, Toronto se nije predao. Predvođeni Lenardom do kraja prvog perioda uspjeli su smanjiti na -6. Treba reći da je Lenard sam održao Toronto u igri u prvom periodu. Dao je 14 od 17 poena svog tima a ostatak tima je šutirao 1/13 iz igre.

Na početku drugog perioda razigrao se Ibaka za goste pa su u par navrata prilazili na četiri poena zaotstatka. U tim momentima i Lenard i Lauri su bili na klupi ali je naturalizovani Španac držao svoj tim u igri. Prišli su Reptorsi na -3 nakon poena Laurija. Ipak, Klej je odbio taj nalet i donio svom tiu +8. Do kraja prvog poluvremena Toronto je uspio da smanji na četiri poena zaostatka a mogli su prići i više jer je Gasol promašio otvorenu trojku na kraju poluvremena.

Trojkama Lenarda na startu drogog poluvremena, Toronto je poveo 48-46. Ipak, GS je uspio napraviti seriju i poenima Kazinsa došli su do +5. Potom je uslijedila serija Toronta. Poenima Siakama pod faulom, poveli su 56-55. Pri vodstvu Golden Stejta 61-58, Toronto je napravio veliku seriju 19-2 te su došli do +13. Najzaslužniji za to su bili Lenard i Ibaka koji su igrali nevjerovatno. Dvocifrenu prednost sačuvali su do kraja trećeg perioda te su sa +12 ušli u poslednji period. 

Poslednji period počeo je u divljem ritmu sa obje strane. Potom se povrijedio i VanVlit i djelovalo je da bi Toronto mogao upasti u probleme. Ipak, poenima Ibake pod faulom i trojkom Lenarda, došli su do velikih +16. Golden Stejt se nije predao. uspjeli su nakon trojke Karija prići na -8. Ipak, Toronto serijom 6-0 odlazi ponovo na 14 razlike. Tronto je tu prednost do kraja sačuvao i došli su na korak od titule.

Do pobjede ih je predvodio nevjerovatni Lenard sa 36 poena i 12 skokova dok je Ibaka dodao 20. Sa druge strane Klej je bio najbolji sa 28 poena.