XS
SM
MD
LG

RG: Ništa od ''Nole Slema'', Tim na megdan Rafi

Foto: ATP Tour

Novak Đoković eliminisan je u polufinalu Rolan Garosa. Njega je savladao Dominik tim nakon mnogo prekida i velike borbe, sa 3-2 u setovima.

Meč je nastavljen pri rezultatu 1-1 u setovima i pri vodstvu Tima od 3-1. Tim je imao prvi servis u nastavku i već po prvim poenima vidjelo se koliko Đoković bolje djeluje na terenu. Jednostavno, uslovi su bili normalni i Nole nije imao više borbu sa dodatnim stvarima nego se mogao fokusirati na sjajnog tima. Imao je brejk šansu u prvom gemu nastavka ali se Tim izvukao. Ipak, u sedmom gemu trećeg seta Nole pravi ribrejk a potom svojim servisom dolazi do 4-4. Imao je Nole dvije brejk lopte u narednom gemu ali je Tim sačuvao servis. 

Treći set riješen u 12. gemu. To je bio gem koji je teško objasniti. Ide li vam servis volej igra pogotovo na šljaci uz Noleta ? Naravno da ne ide a uporno je takvu igru forsirao u ovom gemu. Izgubio je u jednom gemu pet poena na mreži pa je na kraju i pored spašene tri brejk lopte, izgubio svoj servis. Tim je tako sa 7-5 dobio treći set i poveo sa 2-1 u setovima.

Na startu četvrtog seta i jedan i drugi su osvojili po gem na svom servisu. U trećem gemu vidjeli smo brejk. Nole je uspio iskoristiti brejk šansu i povesti sa 2-1. U narednom gemu Nole se mučio sa prvim servisom. Spasio je dvije brejk lopte ali je treću Tim iskoristio i opet je koban za Noleta bio katastrofalan izlazak na mrežu. Nole je ubrzo opet stekao brejk prednosti jer je sa nulom uzeo naredni servis gem Tima. 

Međutim, ni ovaj brejk prednosti Nole nije sačuvao do kraja pa je u osmom gemu Tim ribrejkom došao do 4-4. No ni to nije bio poslednji brejk u setu. U 11. gemu Tim se poprilično unervozio. Na kraju je na brejk lopti odservirao dvostruku i Nole je ponovo napravio brejk. Đoković je treći put ipak sačuvao prednost brejka te je sa 7-5 dobio četvrti set.

Tim je prvi zaprijetio u petom setu. Nole je imao 40-15 na svom servisu ali je Tim došao do brejk lopte. Ipak, Nole se izvukao i došao je do 1-1. Imao je Nole brejk šansu ali je napravio grešku ponovo na mreži. Tim je svoj servis sačuvao i poveo sa 2-1. Nova loša reakcija na mreži Novaka u narednom gemu, donijela je Dominiku brejk prednosti. Tim je potvrdio brejk i poveo je sa 4-1. U narednom gemu Tim je imao novu brejk šansu ali ju je Nole spasio. Pri rezultatu 40-40, ponovo je udario pljusak i došlo je do novog prekida.

Prekid je bio skoro sat ipo. U nastavku je Tim imao opet brejk šansu ali je Nole spasio svoj servis. Potom je pritisnuo Tima. Propustio je Nole dvije brejk šanse ali je treću iskoristio i smanjio je na 4-3. Međutim, Tim je napravio brejk ponovo i došao do servisa za meč. Imao je 40-15 na servisu ali se Nole izvukao i na kraju napravio brejk. Ipak, Tim je na kraju došao do pobjede. Ključan je bio 12. gem, kada je Nole propustio dvije gem lopte i na kraju ga je Tim brejknuo.

Tim će za titulu igrati protiv Rafe Nadala.