XS
SM
MD
LG

Sport, druženje, prijateljstvo

Sa prošlogodišnjeg otvaranja

MODRIČA – Omladina sela Skipovac, na planini Trebavi, organizuje 3.turnir u malom fudbalu u subotu, 6.jula, sa početkom u 19.časova. Prema rečima Milenka Puranovića, predsednika Organizacionog odbora za održavanje pomenute manifestacije, igraće se po sistemu pet plus jedan igrač, a travnati teren dobro je pripremljen.

„Prošle godine učešće je uzelo 18 ekipa, a ove godine očekujemo veći broj učesnika. Nagradni fond za 1.mesto je 2000 maraka, drugo mesto donosi 500, a treća pozicija stotinu maraka. Predviđene su i medalje i pehari za najuspešnije. Nagrade su predviđene za najboljeg igrača, najefikasnijeg strelca i najsigurnijeg golmana. Ekipa ima obavezu uplate stotinu maraka“, rekao je Puranović.

U mestu Skipovac, na Trebavi, gde je poslednji rat opustošio sve što se moglo uništiti, polako se vraća život. Doduše, malobrojne porodice danas žive u Skipovcu koji je nekada administrativno bio u sastavu opštine Gračanica, a Dejtonskim mirovnim sporazumom pripao Gradu Doboju. Veliki broj Skipovljana danas živi na području Sremske Mitrovice, Rume, Doboja, Modriče, Bijeljine...

Pomenuta sportska manifestacija je po organizaciji i masovnosti već dve godine najbolja na području dobojske regije.

Sa turnira u Skipovcu, prošle godine