XS
SM
MD
LG

Tandara mandara propozicije

RK Borac

Bitku za osvajanje šampionske titule u rukometnoj Premijer ligi BiH, kao što je poznato, vode Borac i Izviđač. U toku je finalna serija plej-ofa, a novi državni šampion biće ona ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

Rezultat je trenutno izjednačen, s obzirom da su obje ekipe trijumfovale pred domaćom publikom: Borac 1. juna u dvorani studentskog kampusa (25:23), a Izviđač sinoć u Gradskoj dvorani u Ljubuškom (24:21). Treća finalna utakmica, koja bi dala odgovor na pitanje o novom vladaru bh. rukometnih terena, trebalo je da se, prema Propozicijama takmičenja, igra 12. juna, ali…

Naime, prema tvrdnjama iz kluba iz Gospodske ulice, “crveno-plavi” su tek sinoć u Ljubuškom obaviješteni da je odigravanje utakmice pomjereno za dan ranije!? Ovakva odluka zatekla je Banjalučane, koji su putem lokalnih medija naveli da je, bez dogovora dva kluba, svojevoljno, komesar takmičenja Zdenko Alpeza odlučio da promijeni termin odlučujućeg meča. Pomenuti je za određena sredstva informisanja u FBiH rekao da “ne želi da komentariše navode Borca koji je na vrijeme obaviješten o eventualnoj promjeni termina”, ali i istakao da “ne bi dozvolio da se ova utakmica igra na dan kad svoj odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo igra reprezentacija BiH”.

Alpezin odgovor naveo je rukovodstvo Borca da Upravnom odboru Rukometnog sabeza BiH uputi Zahtjev za izjašnjavanje po pitanju Propozicija takmičenja. Takođe, iz crveno-plavog tabora su uputili pitanje kako Izviđač može da bude bolje plasiran i stekne prednost domaćeg terena u finalu kad nije ni nastupao u ligaškom dijelu sezone. S tim u vezi, Borčevo rukovodstvo navelo je u Zahtjevu da bi odlučujuća utakmica MORALA da bude odigrana u dvorani Borik i to u ranije planiranom terminu, 12. junskog dana.

Kad se (i ako se) Savez oglasi, sve bi trebalo da bude razriješeno…