XS
SM
MD
LG

NBA: Toronto izgubio dobijen meč radi bizarnog poteza trenera

Foto: CBS Sports

Košarkaši Golden Stejta savladali su u gostima Toronto sa 106-105 te su smanjili vodstvo Rapotrsa na 3-2.

Kevin Durent počeo je ovaj meč. Predvođeni njim, Voriorsi su imali vodstvo većim dijelom prvog perioda. Toronto je u jednom trenutku poveo 23-21 ali je GS dobro finiširao prvi period i dobili su ga sa 34-28. Na početku drugog perioda Durent se povrijedio. Prve prognoze govore da je pokidao Ahilovu tetivu ali ćemo tek saznati kakva je povreda u pitanju. I bez njega su Voriorsi bili odlični. Imali su i +11 ali je Toronto do odmora smanjio na -6.

Treći period igrao se u serijama. GS je imao +11 pa je Toronto prišao na -3. Potom je GS otišao na rekordnih 14 poena prednosti da bi se Toronto do kraja trećeg perioda vratio i prišao na -6. U poslednjem periodu Toronto je igrao sjajno. GS je i pored toga nekako održavao vodstvo. Trojkom Grina poveli su 95-91. Tada Toronto pravi seriju 12-2 i dolazi do +6. Djelovalo je da su Voriorsi na konopcima ali spasio ih je trener domaćih.

Nik Nurs je neshvatljivo tražio tajm aut kad je njegov tim bio u naletu. Pravdao se nakon meča da mu je tim bio umoran pa je zato tražio tajm aut. Međutim, mogla bi ga ta odluka koštati i moglo bi se o njoj pričati kao o famoznom potezu Smita u prvom meču prošle godine.

Nakon tajm auta Nursa, Golden Stejt se konsolidovao. Trojkama Kleja, Stefa pa opet Kleja, poveli su 106-103. Potom Grin gubi loptu te Lauri smanjuje na 106-105. GS opet gubi loptu pa je Toronto imao napad za titulu. Lenard je držao loptu. Nije imao prostor da riješi pa je dodao VanVlitu. Ovaj je pronašao Laurija u dobroj poziciji ali Lauri je promašio i GS se izvukao.

Stef je predvodio GS sa 31 poenom dok je Lenard predvodio domaće sa 26 poena i 12 skokova.

Šesti meč igra se u noći sa četvrtka na petak u 3h ujutru a domaćin će biti Golden Stejt.