XS
SM
MD
LG

Alisa Spahić završila reprezentativnu karijeru

alisa Spahić na oproštaju od reprezentacije

Dugogodišnji fudbalska reprezentativaka Bosne i Hercegovine Alisa Spahić se oprostila od dresa reprezentacija..

„Divno je bilo biti dio nacionalne selekcije. Svi sportisti  imaju za cilj da nekad budu reprezentativci svoje zemlje. Ja sam imala tu mogućnost da godinama igram za reprezentaciju, prvo juniorsku pa onda i seniorsku i nosim zaista prelijepa sjećanja na taj period. Moj život je fudbal i nastaviću da radim u tom sportu, samo kao treneri“, kaže Alisa Spahić.

Naša doskorašnja reprezentativka želi da vidi nova lica u ženskom fudbalu:

„Zahvaljujem se i NS/FS BiH na organizaciji mog oproštaja i što je učinjeno mnogo da se ženski fudbal približi muškom. Takođe, podržavam sve djevojke koje žele da se u budućnosti bave trenerskim poslom, da što prije krenu sa edukacijom. Igračka karijera je kraća, te ako žele da ostanu u fudbalu to je najbolji način. Ja sam primjer kako se odmah po završetku igračke karijere može uspješno uploviti i u trenerske vode, jer ću nastaviti da radim u reprezentaciji kao trenerica u „U-17“ selekciji.“

Spahić ne može da izdvoji jedan detalj, već cijeni svaki trenutak proveden u „A“ timu:

„Čim obučem majicu sa  grbom BiH  ja sam motivisana. Bilo je tu mnogo detalja, lijepih i manje lijepih. Mi se svi trudimo da pamtimo samo one lijepe i sva druženja, putovanja, takmičenja pod  bh zastavom  su definitivno najljepše stvari iz moje igračke karijere.“

Alisi su danas prigodne poklone uručili član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muhamed Begagić, članica Komiteta za ženski nogomet/fudbal Safija Mahmić i selektor reprezentacije BiH Samira Hurem.

Alisa Spahić je rođena 22. novembra 1990. godine u Sarajevu.

Od 2003. nastupa za najtrofejniji bh. klub SFK 2000 Sarajevo, u kojem je kapiten od 2012. godine i sa kojim redovno učestvuje u UEFA Ligi prvaka za žene.

Za „U-19“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupala je od 2006. do 2009., gdje je takođe nosila kapitensku traku.

Alisa Spahić je debi za „A“ reprezentaciju upisala 2009. i od tada je neizostavni člannajbolje ženske selekcije.

Uporedo sa igračkom karijerom, Alisa je gradila i trenersku, te je danas nosilac UEFA B licence.

U Školi fudbala SFK 2000 radila je kao trener tri godine, a od 2012. je glavna trener kadetske selekcije SFK 2000 Sarajevo. Uz to je ove godine imenovana i za pomoćnika selektora  u ženskoj „U-17“ reprezentaciji.

 


Radnik Bumerang : Alfa Modriča
Lokomotiva : Drina
Iskra : Emina
Široki Brijeg : SFK 2000
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 SFK 2000 9 9 0 0 27
2 Lokomotiva 9 6 1 2 19
3 Iskra 9 6 1 2 19
4 Emina 9 6 0 3 18
5 Radnik Bumerang 9 3 0 6 9
6 Široki Brijeg 9 1 2 6 5
7 Drina 9 1 1 7 4
8 Alfa Modriča 9 0 3 6 3