XS
SM
MD
LG

NBA: Toronto novi šampion

Košarkaši Toronta savladali su Golden Stejt sa 114-110 te su sa ukupnih 4-2 došli do pre titule u NBA ligi.

Foto: Narcity

Kajl Lauri je doktorski otvorio meč. Postigao je prvih 11 poena svog tima te je donio Torontu rano vodstvo 11-2. Potom je trojke vezao Siakam pa su Raptorsi održavali vodstvo. Pri rezultatu 17-8 za Toronto, GS predvođen Tompsonom pravi seriju 12-5 te prilaze na samo -2. Ipak, VanVlit trojkom odbija njihov nalet. Međutim, Voriorsi su ipak došli do preokreta i poenima Grina poveli su 27-26. Međutim, Toronto ipak dobija prvi period sa 33-32.

Na startu drugog perioda gledali smo dosta trke sa obje strane. GS je poveo 38-37 ali trojkama Siakama i VanVlita, Toronto dolazi do +5. Tada GS pravi seriju 6-0 te dolaze do vodstva 44-43. Potom smo gledali rezultatsku klackalicu gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Ipak, Toronto je bolje odigrao završnicu prvog poluvremena te su sa vodstvom 60-57 otišli na odmor.

Toronto je u prvom dijelu trećeg perioda održavao vodstvo. Jedino su Voriorsi uspjeli u jednom momentu izjednačiti na 64-64. Međutim, domaći su polako hvatali ritam te su trojkom Kleja i poenima Igudale poveli 78-76. Poveli su Voriorsi 83-80 i imali napad. Klej je fauliran a pri doskoku je povrijedio koljeno. Pogodio je bacanja ali je izašao iz igre. Ipak, domaći su uspjeli sa kakvom takvom prednošću ući u poslednji period te su vodili 88-86.

U poslednjoj četvrtini osjetna je bila nervoza, pogotovo kad se saznalo da se Klej neće vraćati u igru. Shvatili su tada u Torontu da imaju titulu u rukama ali je zavladao i strah od iste. Golden Stejt je uspio odbijati njihove nalete ali trojkom VanVlita Toronto je poveo 104-101. Poveo je Toronto 108-102 nakon poena Laurija ali je Grin trojkom ostavio GS u igri. Poenima Kazinsa GS se približio na -1. Siakam je uzvratio sa druge strane a Kari je pogodio bacanja za GS. Deni Grin je izgubio loptu i GS je imao napad za pobjedu. Međutim, iz dobre pozicije Kari je promašio.

Toronto je do pobjede predvodio Lenard sa 28  poena dok je Lauri imao 26 poena i deset asistencija.Sjajan je bio i VanVlit sa 22 poena sa klupe. Klej je predvodio GS sa 30 poena.