XS
SM
MD
LG

Miiljan na pokloon

Knjiga na poklon

На завршној свечаности у бањалучком ресторану “Студенац” поводом 14. меморијала “Душко Ожеговић“ представници Мачва из Шапца, Осијека и љубљанске Олимпије Слободан Радојчић, Стјепан Врањеш и Кореш Тухел… били су одушевљени поклоном домаћина бестселер књигом “Миљан, људи и вријеме” аутора Томе Марића.

Истакли су да је чувени стручњак, поготово за селекцију младих играча, Миљан Миљанић оставио великог трага у фудбалу целе некадашње Југославије и одредио својеврстан правац на који начин најмлађе треба уводити у фудбал. Истовремено, напоменули су да Миљанић касније и као врхунски стручњак остваривао брилијантне резултате и обележио једну фудбалску епоху.

Уручујући књигу “Миљан, људи и вријеме” која је преведена на више светских језика и доживела бројна издања познати новинар и писац Томо Марић, иначе сарадник Спортског журнала, напоменуо је да књига носи спортско фудбалску поруку за сва времена, да је то игра која крије бројна решења и да у њеном изучавању никад неће бити краја.

Изузетно успешан организатор Меморијала “Душко Ожеговић” који је завршен синоћ финалном утакмицом Борац (Бањалука) – Козара (Градишка) био је Фудбалски клуб Напријед из бањалучког насеља Обилићево.