XS
SM
MD
LG

OFK Sokolac odustao od Druge lige

Sokolac

Fudbaleri Sokoca su za samo godinu dana formirali tim, uključili se u takmičenje  i nakon jedne sezone  postigli sjajne rezultate u Regionalnoj ligi Jug. Iako su bili prvaci ovog ranga takmičenja oni se definitivno  neće takmičiti u Drugoj ligi, grupa istok.

.Sokočani su bili dominantni u proteklom šampionatu na regionalnom Jugu, ubedljivo su osvojili prvo mesto, dokazali kvalitet ali to sve nije bilo dovoljno da budu nagrađeni za svoj trud. Trener Sokočana, Zoran Jolović ističe da je ponosan na svoje izabranike ali nažalost i pored svih nastojanja nije bilo mogućnosti da se obezbede uslovi za nastup na drugoligaškom Istoku.

-Mi smo cilj ostvarili, pokazali su naši igrači da su najbolji iako smo imali najmlađu ekipu u ligi, ubedljivo smo osvojili titulu. Nažalost, dosta toga nam nedostaje da nastavimo takmičenje u većem rangu. Jednostavno  nemamo osnovnih uslova pre svih finansijskih i infrastrukturnih .I  pored naše dobre volje morali smo odustati. Veliko je pitanje da li ćemo od iduće sezone uopšte igrati, ali potrudićemo se da konsolidujemo redove i obezbedimo bar minimum osnovnih potreba da ostanemo članovi Regionalne lige, zaključio je Jolović.

Ko će umesto Sokoca biti član Druge lige,  grupa Istok  pod znakom je pitanja. U ekipi Bratstva iz  Bratunca koja nije uspela  da u proteklom šampionatu na drugoligaškom Istoku obezbede opstanak prema plasmanu na tabeli se nadaju da bi oni trebali ostati drugoligaši. Ipak pominje se još nekoliko opcija, a mogući drugoligaš bi mogla biti i paljanska Romanija. Konačna odluka će se doneti kajem meseca kada će biti održana sednica Izvršnog odbora FSRS