XS
SM
MD
LG

Delfini potopili Barakude

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je na Tašmajdanu selekciju Hrvatske sa 11:10 u drugom meču završnog turnira Svetske lige.

Vaterpolisti Srbije upisali su i drugu pobedu u isto toliko mečeva na završnom turniru Svetske lige, savladavši Hrvatsku na Tašmajdanu.

Velika borba, neizvesnost i tvrd meč odigrale su verovatno dve najbolje selekcije na svetu.

U prvom poluvremenu Hrvatska je konstantno bila u prednosti, ali samo od jednog gola. Izabranici Dejana Savića održavali su minimalan deficit i ostajali rezultatski u igri.

Hrvatska je na poluvreme otišla sa rezultatom od 5:4.

U drugom poluvremenu, viđeno je čak 12 pogodaka, ali ono bitno za Srbiju je da je jedan više završio u mreži protivnika.

Mnogo bolja igra "delfina" u trećoj četvrtini donela je prvo izjednačenje, a potom i prednost Srbije. 

Naša reprezentacija je uspela da od rezultata 5:6, preokrene na velikih 9:6 i činilo se da će bez većih problema privesti meč kraju. Ipak, pomalo olako prednost je izgubljena i meč je ušao u neizvesnu završnicu.

Hrvatska je bila u naletu i u samo nekoliko napada uspela da dođe do izjednača (9:9 i 10:10).

U poslednjem minutu, Andrija Prlainović postigao je sjajan gol, koji je ispostaviće se doneo konačan rezultat.

Stojanović je predvodio strelce Srbije sa tri gola. Filipović, Prlainović i Ćuk su postigli po dva pogotka, a po jedan Aleksić i Mitrović. U redovima Hrvatske istakli su se Joković sa četiri gola, Garsija je bio dvostruki strelac, a po jedan pogodak su postigli Vukčević, Fatović, Vrlić i Buljubašić.  

Nakon dve odigrane utakmice Srbija ima isto toliko pobeda u Grupi B. Hrvatska i Australija imaju polovičan učinak, dok je Kazahstan poražen u dva navrata.

"Delfini" su napravili veliki korak ka prvoj poziciji u Grupi i plasmanu u četvrtfinale takmičenja. 

Izvor:rts.rs/ Foto: Fejsbuk