XS
SM
MD
LG

Neuspjeh RK Borac u plej-ofu za prvaka BiH

Ne mogu a da se još jednom ne osvrnem na navodni uspjeh rukometaša Borca u finalu plej - ofa za prvaka BiH i ponovo ću, po ko zna koji put, da objasnim čelnim ljudima kluba nekoliko stvari!

Gospodo iz uprave kluba, nemojte misliti da Banjalučani ne znaju šta je sport, pogotovo šta je rukomet! Kako vas nije stid da ovaj plej - of predstavljate kao veliki uspjeh Borca.

Duplo veći budžet

Kao prvo, Rukometni klub Izviđač, šampion  BiH , ima budžet od 400.000 KM i opet su se okitili titulom. I ne samo da su osvojili prvo mjesto, već su to uradili sa igračima iz sopstvene Akademije rukometa.

Kao drugo, zbog nedostatka finansija su otkazali nastup u Evropi, a Borac je ove godine osvojio drugo mjesto sa duplo većim budžetom od 800.000 KM, a još su u timu imali čak osam igrača sa strane.

Kao treće, Borac i pored toga što ima toliki budžet, duguje igračima u prosjeku tri i po plate.

Ne može svako da bude trener Borca

Pokušaću sada da objasnim neke detalje koji su uticali na ovaj loš plasman koji stručnjaci u Borcu, zajedno sa trenerom potrčkom Vladimira Branković, ocjenjuju kao uspjeh.

Dakle, u Borcu ne razumiju da je nauka još u moje vrijeme ušla u sport, pogotovo rukomet!

Pa ne može svako da bude trener u Borcu i to se dokazuje već nekoliko godina unazad! Dobar trener se dobro plaća jer on u klubu, osim treniranja, ima više važnih uloga. Ali, to "stručnjaci" u Borcu, po svemu sudeći, ne shvataju!

Nadalje, mnogo stvari u ovom plej - ofu nije bilo, a morale su da budu.

Jedan od osnovnih nedostataka je odgovarajuća atmosfera u klubu! Nadalje, igrači Borca su na put išli bez službenog predstavnika kluba ili, kako se to popularno zove, vođe puta! Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da se nekome nešto desilo, kako bi se igrači i trener snašli. Ukratko, sramota! A direktor Branković u vrijeme finala plej - ofa  u Kini!

Rukometaši su na utakmice išli na sam dan odigravanja i to autobusom koji nije imao klima uređaj dok je napolju temperatura bila preko 40 stepeni Celzijusa.

Niko u klubu ne otvara poštu

Digla se velika prašina oko pomjeranja treće utakmice za jedan dan ranije, a u Borcu nisu u pravu. Komesar Alpeza je uredno poslao obavijest o novom terminu i tu nije ništa sporno. Problem je taj što niko u klubu ne otvara poštu jer je direktor Vladimir Branković na godišnjem odmoru i drugi niko to niti smije niti može da uradi! Pa, po tome, sve treba da stane dok se direktor ne vrati sa odmora.

Zbog toga što je otišao na odmor, Branković je rekao da se ekipa nakon druge utakmice, odigrane u subotu, vrati u Banjaluku, te da će se za Ljubuški ponovo ići u utorak. To je, ujedno, bila i zamisao trenera Mirka Mikića koji je izjavio da ne zna šta bi ekipa radila dva dana u Ljubuškom! I to je trener Borca?! Pa to je samo dokaz da ni uprava ni trener nemaju pojma šta treba da rade. Bruka!

Jadan li je Borac na šta je spao!