XS
SM
MD
LG

ŽRK "Derventa" bio spreman za organizaciju završnice turnira Omladinske lige BiH

Smještajni kapaciteti koji su popunjeni u Derventi, spriječili su Ženski rukometni klub/ŽRK/ „Derventa“ da bude domaćin finalnog turnira Prvenstva BiH za omladinsku kategoriju 2006. i mlađe u ženskoj konkurenciji.

Iako je ŽRK  „Derventa“ predao ponudu po konkursu  Rukometnog saveza BiH, te dobio punu podršku lokalne zajednice na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem, kao i od derventskog preduzeća „Sanino“, spriječili su se drugi problemi.

Inače, na zavšrnicu se plasiralo šest ekipa, dok su dvije odustale. Završnica turnira za ovaj uzrast igraće se u Gradskoj dvorani u Grudama, a domaćin je ekipa HŽRK „Grude“.

Pored domaćina, na završnici nastupaju ŽRK „Derventa“, ŽRK „Delminium“ Tomislavgrad, RK „Hadžići“, ŽRK „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice i Škola rukometa „Sedmerac“ G. Vakuf/Uskoplje.

„Turnir se igra dva dana, prvog dana grupe, dok naredni dan se igraju polufinalni mečevi, te finale i utakmica za treće mjesto.Upravo to bi bio problem za Dervenćane, jer u slučaju da sve ekipe sa strane izbore plasman u završnicu, morali bi biti smješteni u Derventi“, istakli su iz ovog derventskog kolektiva.

Ipak, ekipa sa rijeke Ukrine će uz podršku lokalne zajednice i načelnika put Gruda u subotu sa samo jednim cilje, a to je i ove godine da se donese medalja sa državanog turnira.