XS
SM
MD
LG
24.06.2019 Administrator DC

Razočarani Orlići

Goran Đorović

Selektor Goran Đorović sumirao je utiske posle meča sa Danskom i oproštaja od Prvenstva Evrope u Italiji i San Marinu.

-Imali smo za današnju utakmicu dosta problema u sastavu tima. Nije bilo lako posle odigrane dve utakmice da se igrači psihološki uzdignu. Terzić je prvi put igrao desnog beka,a sa Markovićem se desio taj problem sa zubima - rekao je Goran Đorović.

Ambicije pred odlazak na turnir su bile velike...

-Ponavljam, ovde je 12 najboljih reprezentacija. Mnoge druge ekipe nisu otišle u polufinale. Mogli smo i morali mnogo bolje. Bez obzira na sve ne krivim igrače, za mene su igrači svetinja. Želeli su mnogo više. Osam od devet igrača smo već prebacili u A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu.

O narednim potezima...

-Ja ne mogu da donosim odluke. O tome drugi odlučuju. Ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim. Da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija... Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno. Što se mene tiče miran sam, čistog obraza idem.

O uzrocima neuspeha...

-Teško je pričati odmah posle utamice. Volim da sve prenoći. Moram da kažem da smo pripreme prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo. Neki nisu igrali u klubovima, imali su malu minutažu - zaključio je Goran Đorović.