XS
SM
MD
LG

Regoje: Svi su bili za to da nas izbace iz lige

Fudbaleri Slavije sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske završili su na osmom mjestu tabele, a u posljednjem kolu obezbijedili su opstanak u prvoligaškom društvu.

Iza Sokolova je jako turbulentna sezona, mada se na početku nije očekivalo da će tako biti kada su pred njen početak u klub stigli iskusni prvotimci, Bojan Regoje, Vučina Šćepanović, Igor Radovanović i Zoran Kokot.

U razgovoru za naš portal kapiten Bojan Regoje ističe da ipak u klubu svi mogu zadovoljni.

- Što se tiče ove sezone mislim sve kad se sabere da možemo svi u klubu biti zadovoljni i što je najbitnije da je Slavija sačuvala prvoligaški status jer znamo šta je Slavija i da zaslužuje i više od toga, rekao je u razgovoru za naš portal Bojan Regoje, kapiten Sokolova.

On ističe da su mnogi željeli da izbace Slaviju u niži rang. Bili su blizu toga, ali je tim iz Istočnog Sarajeva ipak uspio da sačuva prvoligaški status.

- Vratio sam se u Slaviju prije godinu dana jer je Slavija je moj klub tu sam počeo i nekako je logično bilo da tu i završim sve. Teška sezona je iza nas igrača, prolazili smo kroz svašta i mogu da pohvalim stvarno sve momke jer su se borili protiv svih, tako da kažem i nekako su bili svi za to da Slaviju izbace, ali im mi igrači nismo to dopustili jer naša želja da ostanemo u Prvoj ligi je bila veća od njihove da nas izbace. Još jednom pohvale svim momcima.

Regoje smatra, kao i mnogi pratioci fudbala u Republici Srpskoj, da je format Prve lige bio katastrofalan.

- Što se tiče same lige nije loše mada mislim da treba tu još mnogo više organizacije u svim klubovima od samih uslova za igranje i svega ostalog. Ovaj sistem takmičenja po meni je bio katastrofalan po meni. Nadam se da će smanjenjem lige doći do kvaliteta, još ako se neke stvari poprave mogi bi se nadati još boljem fudbalu.

Za sada, Regoje sa sigurnošću ne može reći šta će biti tokom ljeta i sačekaće razgovor sa Upravom kluba.

- Što se tiče samih planova mojih, a vezanih oko Slavije vidjećemo šta ljudi koji vode klub imaju u planu pa ću donijeti odluku ostajem li ili ne.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19