XS
SM
MD
LG
26.06.2019 Administrator DC

Prnjavor u znaku košarke

Već drugu godinu za redom Međunarodna košarkaška federacija FIBA dodijelila je prnjavorskom turniru "Satelit" satus, tako da pobjednik u seniorskoj konkurenciji osim bogate novčane nagrade stiče i pravo nastupa na Čelendžer turniru u Rigi (Latvia), nagradnog fonda u iznosu od 32.000 dolara.

Još jedna novina je i ta da će osim Satelit turnira, biti odigran i seniorski turnir u sklopu 3×3 lige Republike Srpske, koja se od ove godine igra u 18 gradova širom RS. Takođe, uz novčanu nagradu  pobjedniku ovog turnira, najbolje plasirana ekipa iz Republike Srpske plasiraće se na završni turnir koji će se odigrati u prvoj sedmici septembra.

Pored seniorskog turnira gdje se očekuju najbolje ekipe iz zemlje, regiona i inostranstva, očekuje se i veoma kvalitetan turnir za mlađe kategorije koji je sa svojim nagradnim fondom  I brojem ekipa već nekoliko godina za redom najkvalitetniji u regionu.

Prnjavorski basket turnir počeće 12.jula za mlađe kategorije, dok će profesnionalci svoje mečeve igrati od 18 do 21. jula kada su završni mečevi svih kategorija.

Prnjavorska kompanija Leburić komerc – Fortuna marketi biće zaštitni znak ovogodišnjeg streetballa koji se održava 23. put u našem gradu.

Kompanija Leburić komerc – Fortuna marketi podržala je  najkvalitetniji FIBA 3×3 turnir u Republici Srpskoj i BiH. Zainteresovanost  za  učešće na ovom turniru osim ekipa iz bivše Jugoslavije, pokazale su ekipe iz različitih zemalja Evrope.

Nagradni fond turnira iznosi 6.000 KM.