XS
SM
MD
LG

Novi učenički pojasevi i majstorska zvanja za derventske karatiste

Polaganje za učeničke pojaseve i majstroska zvanja održano proteklog vikenda za članova karate kluba Derventa.

Polaganje, koje je održano u sali osnovne škole „Nikola Tesla“ pred komisijom koja je imenovana od strane JKA Shotokan saveza Republike Srpske: predsjednik komisije soke Milorad Radulović (karate majstor 9.dan) i član komisije Saša Vidić (karate majstor 2.dan).

Polaganje je sastojalo iz tri dijela ispitnog programa tehnika, kata i borbena tehnika sa partnerom (sportska borba), a svaki dio je imao zasebnu ocjenu koja mora biti prolazna kako bi učenik zadovoljio za pojas koji polaže.

„Elementi koje su članovi pokazali su poznavanje naziva tehnike, raspoznavanje regije na koju se primjenjuju udarce (glava, stomak i noge), izdisaj prilikom udarca, te izvođenje pravilno zadane kate u drugom djelu ispitnog programa, kao i na kraju sportska borba“, istakli su članovi komsije.

Iz komisije su dodali kako su zadovoljni prikazanim polaganjem, a pohvale su dobili članovi koji su se pokazali najspremnije, najsigurnije i koju su najkvalitetnije odradili ispitni program Lana Nikolić, Miloš Đujić, Vladimir Mihajlović, Tamara Dobrić, Darijo Vinčić, Sergej Nikolić, Dejan Dukić, Lejla Merdžanović, Sofija Todorović, Slaven Topalović i Anđela Vujičić.

Sa ovim polaganjem derventski karatisti završavaju sa trenizima u ovom polugodištu, a nove treninge počinju sa početkom školske godine 2.septembra, kada će biti organizovan i upis novih članova u klub.

Za Sho dan (crni pojas 1.dan) polagala je Babić Jelena koja se spremala dvije godine i koja je pokazala u svim dijelovima ispitnog programa odličnu spremnost i pravilnost.
 

 

Žuti pojas 5.kyu :

Lana Milinković, Stefan Despotović, David Đekić, Teodora Nović.

Narandžasti pojas 4. kyu :

Anđela Vujičić, Vladimir Mihajlović, Luka Pećić, Katarina Đujić, Dejan Dukić, Vuk Pećić, Miloš Đujić, Lana Nikolić, Slaven Topalović, Marija Martić, Tamara Dobrić, Nemanja Vidić, Sofija Todorović, Aleksandar Boltar, Simona Ninković, Marko Ratkovac, Lejla Merdžanović i Dejan Vranješ.

Zeleni pojas 3. kyu:

Selina Grube, Teodora Đuraš, Marija Đuraš, Darijo Vinčić, Aleksandar Petrovski, Monika Mitrović, Vladan Đukić, Ana Mia Stojčić.

Plavi pojas 2. kyu:

Sergej Nikolić, Andreja Markuljević Đorđe, Ikić

Smeđi pojas 1. kyu:

Jelena Ikić, Jovana Ikić, Jelena Ilić.