XS
SM
MD
LG

Vojkovići i Nevesinje na ''mala vrata'' do četvrtfinalne grupe

Otvaranje trećeg dana turnira donijelo je duel Nevesinja i Dia BiH Zamm MC koji je na turnir u Vojkoviće došao sa oreolom nesavladive ekipe gdje god se pojave.

Tako su nastavili i u prvom kolu ovogodišnjeg Famos futsal kupa, gdje, iako su gubili sa 1:0, a Ognjen Romović fantastično branio ipak uspjeli da slome Nevesinjce, koji su došli sa sedmoricom igrača, pa im je i to otežalo posao u drugom poluvremenu kada je već uslijed teškog vremena za igru i jakog protivnika došlo do zamora, što je znatno brojnija ekipa Dia BiH Zamm MC iskoristila i stigla do pobjede od 5:2. Ipak, zbog igranja Emira Omerhodžića koji zbog suspenzije od prošle godine nije imao pravo nastupa ove godine, takmičarska komisija je registrovala utakmicu sa 3:0.

Aktuelni osvajač turnira, KMF Čelik Nikšić danas je u popodnevnim časovima otkazao dolazak na turnir, zbog navodnog otkazivanja sponzora, što je od prošlogodišnjih ljubimaca publike napravilo potpuno razočarenje, te će disciplinski organi Famos futsal kupa imati zadatak da odrede kaznu za Nikšićane. Umjesto njih, upala je ekipa Vojkovića, koja je oduševila publiku svoju igrom.

Mlada ekipa, potpomognuta sa nekoliko iskusnijih igrača uspjela je da na muke stavi Nevesinje. Ponovo je Ognjen Romović bio centralna figura meča, ali ni on nije mogao sve. Branio je što je mogao, postigao i pogodak za svoju ekipu, ali to nije bilo dovoljno jer su Vojkovići kaznili svaku igru sa viškom i pogađali praznu mrežu za pobjedu od 4:1.

Zbog odluke iz prvog meča, Dia BiH Zamm MC nije želio da igra utakmicu, pa su Vojkovići stigli do pobjede službenim rezultatom.

TABELA GRUPA C

1.VOJKOVIĆI  2 0 0  7:1 6
2. NEVESINJE 1 0 1  4:4 3
3. DIA BIH ZAMM MC 0 0 2 0

NEVESINJE – DIA BIH ZAMM MC p.f 3:0

VOJKOVIĆI -NEVESINJE 4:1 (0:0)
SC ''Vojkovići''
Gledalaca: 500
Sudije: Zoran Soknić i Marko Domazet (oba Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Bjelica 26, 1:1 Romović 29, 2:1 Terzić 36, 3:1 Bjelica 38, 4:1 Stevanović 40
Žuti kartoni: Gutić (Nevesinje)

VOJKOVIĆI: Marko Terzić, Vladan Minić, Đorđe Mrda, Lav Stevanović, Nikola Mikavica, Bogdan Pandžić, Dragan Stojanović, Mišo Zimonjić, Miroslav Bjelica, Novak Šešlija

NEVESINJE: Ognjen Romović, Miljan Gutić, Nemanja Radovanović, Dalibor Pudar, Miloš Prodanović, Dušan Šarenac, Đorđe Komnen, Goran Kljakić, Ante Miličević, Luka Suton

DIA BIH ZAMM MC – VOJKOVIĆI 0:3 p.f