XS
SM
MD
LG

Modriča čeka pobednike

Sa prošlogodišnje trke

MODRIČA – U Modriči će u subotu po Vidovdanu biti održana  druga po redu altetska ulična trka u dužini od deset kilometara. Organizator ove sportske manifestacije je Atletsko – rekreativni klub Modriča, čiji predsednik Danilo Vasiljević kaže da su pripreme trajale nekoliko meseci i da je posla bilo preko glave.

„Prošlogodišnje prvo izdanje trke kod većine učesnika i gledalaca izazvalo je pozitivne kritike, te smo ove godine ostvarili rast za oko 30% učesnika. Na prvom izdanju trke učestvovalo je 180 takmičara, dok je ove godine prijavljeno oko 300 takmičara, te smo morali ranije da zatvorimo prijave, kako bismo na najbolji način mogli pripremiti trku. Na istoj će učestvovati takmičari iz osam evropskih zemalja BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Rusija, Norveška, Danska i Austrija. Svoj dolazak su potvrdili i prvaci BiH na deset kilometara i polumaratonu Osman Junuzović i Srđan Samardžić, kao i trostruka bh olimpijka Lucija Kimani. Takođe i ove godine dolazi i drugoplasirana na svetskom prvenstvu na 50 kilometara iz 2015.godine, Marija Vrajić. Ove godine veliki broj takmičara dolazi iz Srbije i Hrvatske, kao i veći broj organizatora trka iz regiona, kao i atletičara i rekreativnih trkača“, rekao je Vasiljević.

Pre početka manifestacije održaće se trke za decu u šest uzrasnih kategorija sa početkom od 18 časova. Za sada je prijavjeno oko 200 učesnika, kako iz Modriče, tako i iz atletskih klubova iz Banja Luke, Doboja, Prnjavora, Bijeljine  i Kozarske Dubice.

2.ulična trka „Modriča 2019“ održava se u subotu, 29.juna, od 18 časova i 30 minuta.