XS
SM
MD
LG

Dejo bi Hadžibegića

Faruk Hadžibegić

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić (61) jedan je od najozbiljnijih kandidata da preuzme selekciju Crne Gore posle odlaska Ljubiše Tumbakovića.

Hadžibegić je poslednjih godina bio kandidat i za povratak na klupu „Zmajeva”, ali sukob koji je imao sa predsednikom FS BiH Elvedinom Dinom Begićem ga je koštao posla.

Informaciju da je Hadžibegić kandidat za selektora „Sokolova” potvrdio je i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji je na Mondijalu u Italiji 1990. godine bio saigrač sa Hadžibegićem kod selektora Ivice Osima, a plavi su tada bili peti na svetu, ispali od Argentine na penale u četvrtfinalu.

– Faruk Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i reći da nije samo on u opticaju, nego ima još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Iskreno, voleo bih da dođe i neki stranac, ali pod uslovom da zna naš jezik – izjavio je Dejan Savićević za jednu televiziju u Sarajevu.

Hadžibegić je poslednji trenerski angažman imao u francuskom drugoligašu Red Staru, sa kojim se razišao u martu ove godine. U slučaju da preuzme Crnogorce, Hadžibegić bi debi trebalo da ima 5. septembra u prijateljskom duelu protiv Mađarske.

Sportski žurnal