XS
SM
MD
LG

Kimani i Junuzović pobednici

Lusija Kimani najbrža kod žena

MODRIČA – U Modriči je održana 2.ulična atletska trka na kojoj je učešće uzelo preko 300 takmičara iz osam zemalja. Nastupili su takmičari iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Danske i zemlje domaćina, BiH.

Staza je bila duga 10 kilometara, a takmičenje je održano u više kategorija. Pobednik u muškoj konkurenciji bio je Osman Junuzović iz Doboj-Istok koji je deset kilometara pretrčao za 31 minut i 29 sekundi.

“Samo dan ranije pobedio sam u Živinicama. Hvala organizatoru. Bio sam prvi put u Modriči, dolaziću stalno. Staza je bila odlična, atmosfera za pamćenje. Inače sam reprezentativac i prvak BiH na 10.000 metara na stazi, drugi rezultat svih vremena. Prvak BiH na 10 km na cesti, prvak BiH u krosu, pa na 5.000 metara, na 3.000 metara, na 3.000 metara zapreke, prvak Balkana, pobednik Kupa Evrope. Za par dana očekuje me konjićka trka, pa se spremam za Prvenstva Balkana i Evrope”, rekao je Junuzović.

Osman Junuzović

Drugo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je prošlogodišnji pobednik Srđan Samardžić iz Brčkog koji je 10 km pretrčao za 33 minuta i 25 sekundi, dok je treći kroz cilj prošao Božidar Vujić iz Banja Luke samo 5 sekundi nakon drugoplasiranog takmičara.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Lusia Kimani iz  Prijedora koja je istu stazu pretrčala za 37 minuta i 10 sekundi i time odbranila prošlogodišnju titulu prvaka. Drugo mesto osvojila je Biljana Cvijanović iz Beograda koja je do cilja stigla za 37 minuta i 35 sekundi, a trećeplasirana takmičarka je bila Amela Trožić iz Sarajeva koja je 10 km pretrčala za 40 minuta i 49 sekundi. Organizator trke bio je  Atletsko – rekreativni klub „Modriča“ . Predsednik kluba Danilo Vasiljević bio je zadovoljan ovogodišnjom atletskom ulučnom trkom.

“Takmičila su se mala deca do gospodina Slavka Vojvodića iz Osijeka sa 75 godina, pa i Jadranke Lukić iz Banja Luke koja ima 61.godinu . Oni su primer mladima kako treba da žive svoj život. Moje i mojih saradnika bilo je da stvorimo uslove za nastupe, a drugi neka sude da li je sve bilo dobro. Verujem da su i takmičari i gledaoci bili zadovoljni onim što smo imali po drugi put u Modriči”, poručio je Vasiljević.

Najstariji učesnik: Slavko Vojvodić

U okviru Druge atletske trke održano je i takmičenje za najmlađe, gde je učestvovalo preko 200 takmičara u pet kategorija.

Druga atletska ulična trka organizovana je u povodu Vidovdana, Dana opštine Modriča.