XS
SM
MD
LG

Ko u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske odlučuje o milionskim tenderima ?

Proteklih dana smo pisali o samovoljama predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Mileta Kovačevića. Većina tih odluka je donesena bez bilo kakve rasprave, a često je bila samo dostavljana članovima Izvršnog odbora i u Fudbalskom savezu Republike Srpske i Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine. Pojedinci u oba saveza ‘’morali’’ su da bi zadržali svoje pozicije, izigravati fikuse i praviti se da su učestvovali u donošenju takvih jednostranih rešenja.

Jutros smo imali poziv iz administracije  Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i insistirano je da sačuvamo anonimnost pozivaoca, a on nas je zamolio da upitamo predsednika Kovačevića - Ko je gospodin Komatina???

Kako nam je rečeno, Komatina  je predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i odlučuje o tenderima unutar krovnog saveza. Podigao je Komatina između ostalog ruku i za ‘’otimanje’’ osam miliona vrednog posla, oko izgradnje terena sa veštačkom travom, najboljoj firmi na ovim prostorima, mrkonjićkom Mavasu…

Pitamo se kada i gde je odlučeno da  gospodin Komatina bude član te komisije unutar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i kako neko, ko nema nikakvih dodirnih tačaka  sa fudbalskim savezom, odlučuje o milionskim investicijama.

Pitamo administraciju Fudbalskog saveza Republike Srpske može li nam dostaviti napismeno odluku o imenovanju Komatine u Fudbalski savez Bosne I Hercegovin?  I da nam odgovore na kojoj sednici, bilo Izvršnog odbora, Komiteta za hitna pitanja ili Skupštine se raspravljalo o gospodinu  Komatini…Prema našim informacijama malo ljudi iz fudbala Republike srpske ga zna!?