XS
SM
MD
LG

Igrati zapaženu igru u Srpskoj

Krenula Modriča

 

Trener Modriče Branko Savić izvršio je prozivku fudbalera i ozvaničio početak priprema za predstojeću sezonu. Cilj je da se klub ne dovede u poziciju u kojoj se našao u minulom šampionatu kada je praktično u poslednjem kolu pobedom nad Sutjeskom sačuvao prvoligaški status.

„Ne bih o pozicijama gde smo deficitarni, mi želimo da imamo širi broj igrača, kako bih na svakom mestu imao po dva rešenja. Pripreme ćemo obaviti u Modriči, nakon postizanja željene fizičke spremnosti imaćemo nekoliko kontrolnih utakmica. Želim da se što bolje pripremimo kako bi na vreme izborili poziciju koja vodi u onaj deo tabele gde nema bojazni od ispadanja“, rekao je trener Branko Savić.

Jedan broj igrača otišao je iz Modriče, ali poznata imena stižu u „grad pod Majnom“.

„Ognjen Jaćimović se vratio u prijedorski Rudar. Otišao je i Nemanja Vejnović, po svemu sudeći i Petar Mrđan. Naši novi igrači su Joco Stokić, kao dete Modriče, pa Ozren Perić i Zlatko Duspara iz Tekstilca, a naši članovi trebali bi postati i Đorđe Okuka i Stefan Pljevaljčić iz Sutjeske iz Foče. Lista pojačanja nije konačna“ rekao je Savić.

U minuloj sezoni Petar Jelić je u Modriči „odigrao“ najbolje, mnogo kvalitetnije i iskrenije od drugih. Bio je predsednik kluba, glavni finansijer, često smirivao zatalasali brod i odveo ga ka luci spasa. Ove godine ga očekuju nove i velike obaveze.

„Trener i fudbaleri imaće moju punu podršku. Trebaju nam igrači koji će živeti zdravo i sportski i koji će uvek ići na pobedu. Što se tiče saradnika, moraće imati dublje džepove. Ovo do sada što su izdvajali bilo je ispod svih realnih potreba i očekivanja. U klubu će mesta biti za sve koji će kolektivu donositi dobro, a ne samo da se fotografišu, žure da daju izjave medijima. Vi znate da ja nikada se nisam busao u prsa, niti trčao pred medije, a izuzetno cenim novinare i među tim ljudima imam veliki broj prijatelja. Znam da je 2.jul – Dan sportskih novinara i svima čestitam taj dan i želim uspeh i sreću. Uspeh želim i fudbalskoj Modriči, ali saradnici moraju biti konkretniji. Zahvaljujem opštini Modriča i načelniku Mladenu Krekiću na korektnosti. Za razliku od mnogih, oni što obećaju to i realizuju.  Biti deo Modriče znači i davanje i obaveze, ne samo privilegija i ovlašćenja, odnosno ličnu promociju. Zato, hvala svima koji su uz nas“, bio je jasan Petar Jelić, predsednik FK Modriča.

Najavljujući nove navike i uspehe...


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19