XS
SM
MD
LG

Vlasenica se sprema za brdsku auto-trku

Svake godine, sredinom jula, Vlasenicu okupiraju ljubitelji automobilizma, jer je već godinama ovo jedna od najatraktivnijih staza na kojima se voze brdske auto-trke. Grad podno Viselca će, šesnaesti put  poslije rata, 13. i 14.7,  ugostiti najbolje vozače iz naše zemlje, ali i iz okruženja.

U vlaseničkom Auto-moto društvu ističu da su pripreme za Brdsku auto-trku Vlasenica 2019, u punom jeku.

„Iako pripreme za trku traju tokom cijele godine, u posljednjih mjesec dana one su mnogo intenzivnije. Pored administrativnih poslova, kontakta sa vozačima i ostalih obaveza, jedan od najvažnijih zadataka nam je  obezbijediti ispravnu stazu. Kao što je poznato, dužina staze na kojoj se vozi tradicionalna  brdska auto-trka u Vlasenici  je oko 5 700 metara. S obzirom da je to dionica veoma frekventnog magistralnog puta M-19  svake godine je potrebno obaviti određene korekcije  na stazi. Zahvaljujući Miroslavu Kraljeviću,  načelniku opštine Vlasenica, koji je kontaktirao sa Direkcijom za puteve, u proteklih par dana sve rupe su iskrpljene, ova dionica je presvučena asfaltom, staza  je u odličnom stanju, sigurna, čak i bolja nego prošle godine, tako da je ono što je najvažnije – ispravnost i bezbjednost staze, završeno, i bez opterećenja čekamo prijave vozača i obavljamo  finalne pripreme za trku. Sigurno je da će i ove godine u Vlasenici biti svi oni koji nešto znače u ovom sportu, a očekujemo i goste iz Srbije“, istakao je Miloš Lakić, sekretar AMD Vlasenica.

Brdska auto-trka Vlasenica 2019 se boduje za  Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske. Organizatori su Auto-moto  društvo Vlasenica, Auto-moto savez  Republike Srpske i  Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Opština Vlasenica.