XS
SM
MD
LG

Rogan zadovoljan tokom priprema

Strukovni deo stručnog štaba Fudbalskog kluba Napredak predstavljen je prisutnim predstavnicima medija na danas održanoj konferenciji. Ivan Stefanović, Miodrag Miletić, Dejan Fijala i Zdravko Perić, predvođeni Predragom Roganom, čine ekipu koja će uglavnom biti odgovorna za sve "loše" u igri Napretka, jer ako je dobro-zasluga je igrača- glasi jedno je od pravila sportskog novinarstva.

" Pohvalio bih stručni štab jer je dosadašnji deo priprema realizovan po planu. Imamo još deset dana do početka prvenstva i još dve pripremne utakmice, danas u Jagodini i u nedelju u Čačku. Raspolažemo velikim brojem igrača, ali prelazni rok je živa stvar, očekujem da će biti novajlija, ali i odlazaka igrača za koje mi budemo smatrali da neće imati dovoljnu minutažu ići će na ustupanje ili ćemo im se zahvaliti na saradnji. U ovom sportu nije sve lepo, imamo kriterijume koje igrači moraju da ispoštuju. Mišljenja sam da u ovom trenutku Napredak raspolaže korektnim timom. Nedostaje par igrača na određenim pozicijama za koje ćemo se potruditi da ih dovedemo, a ovi momci koji su tu s pravom nose dres Napretka i očekujem da će oni to pokazati i u šampionatu, jer je teren jedino merilo na kome se vidi vrednost svakog od nas, pa samim tim i igrača", rekao je Rogan analizirajući dosadašnji tok priprema.

Trener Napretka iskoristio je priliku da još jednom pohvali omladince koji su tokom pripremnog perioda priključeni prvom timu:

" Još jednom bih čestitao omladinskoj selekciji i fudbalskom klubu na uspehu zbog plasmana u kvalitetnu Omladinsku ligu Srbije. Pecić i Rašković vredno rade i treniraju sa prvim timom, igraće sa nama i u narednom periodu. Broj igrača je takav da imaju dovoljno prostora u trenažnom procesu. Idu i na prijateljske utakmice, tako da će sigurno biti na odličnoj usluzi kolegi Babiću u Omladinskoj ligi. To su talentovani momci, koji su svoj talenat potvrdili i na pripremama i veoma smo zadovoljni njima."

Ivan Stefanović, asistent trenera, kao jedan od trenera sa najdužim stažom u Napretku rekao je da bez obzira na veliki broj igrača koji su došli, nije bilo teško homogenizovati ekipu:

"Pri dolasku svakog novog trenera i članova stručnog štaba, na nama koji smo godinama ovde, je da im pomognemo da se što pre adaptiraju na klub, igrače i klupsko osoblje. Mislim da smo u tome i uspeli. Što se tiče novajlija-nameću se, dobro rade, treniraju,uklapaju se u mozaik koji Šef i mi pokušavamo da sklopimo i mislim da ćemo uspeti u tome. U suštini to su dobri momci i dobri igrači. Sve je kako treba."

"Napredak, odnosno Kruševac, je takva sredina gde nimalo nije teško uklopiti se, pogtovo zahvaljujući ljudima koji su ovde starosedeoci i koji su nas primili na najbolji mogući način. Napravili smo u okvrisu stručnog štaba, generalno, uključujući i medicinsku ekipu, i ostalo osoblje u klubu jednu homogenu sredinu i pokušavamo da tu pozitivnu energiju prenesemo i na igrače. Mišljenja sam da u tome uspevamo", smatra Dejan Fijala asistent trenera Napretka.

U ovoj sezoni, sve oči su uperene u trenera golmana Miodraga Miletića:

" Petrović je tri godine bio na golu Napretka. Voleo bih da i Marko Milošević nastavi putem kojim su i njegovi prethodnici išli-usponom i napretkom. Ja ne nemam dileme, jer on ima kvaliteta, a mane koje ima ćemo pokušati da što pre otklonimo, i da doprinese da Napredak bude tamo gde mu je mesto."

Kondicioni trener Zdravko Perić nije u ovom pripremnom periodu imao težak zadatak:

" Moj posao je prilično olakšan. Šef je dosta toga dao na taktičkom planu, tako da ćemo mi što manje trčati, ali sa maksimalnom efikasnošću. To nam je filozofija, da malim utroškom energije, potpuno racionalno, postignemo visoke ciljeve i što bolje rezultate".

Napredak će danas odigrati prijateljsku utakmicu u Jagodini, a već u nedelju igraju "generalku" sa Borcem u Čačku.