XS
SM
MD
LG

Ko Rudar Prijedoru želi da "ukrade" reflektore i pomoćni teren?

Ranko Vučković i Slaviša Kralj

Novi, mnogo pozitivniji i pogodniji, u svakom slučaju, bolji fudbalski vjetrovi počeli su da duvaju u FK Rudar Prijedor, ali koliko god njihov intenzitet bio jak, još uvijek se na granama višedecenijskih krošanja drveća, ali i na ulicama Grada na Sani, može susreti fudbalski otpad, koji mora da ide na deponiju.

Nova pokretačka snaga mladih ljudi koji su preuzeli brigu o 91 godina starom kolektivu, svojevrsnom simbolu cijelog Potkozarja, pa i Podgrmeča, nalazi se na velikom iskušenju i ispitu, jer su se probudile retrogradne snage kojima ne odgovara taj i takav Rudar Prijedor, jak i organizovan, moćan i velik.

 

Prvo podapinjanje nova uprava zeleno-crnih doživjela je u rebalansu budžeta gradske Skupštine kojeg odbornicima predlaže gradonačelnik Milenko Đaković zajedno sa najbližim saradnicima, po kojem se skida novac u visini od 396.000 maraka planiran za izgradnju reflektora na Gradskom stadionu, a dio tih sredstava, 200.000 maraka, daje se za izgradnju terena sa vještačkom travom u Gomjenici. Za tu lokaciju se Fudbalski savez BiH, posredstvom čovjeka zaduženog za infrastrukturu Nihada Hodžića, oglasio javno i poslao dopis u Prijedor da lokacija u Gomjenici ne ispunjava standarde ni uslove za izgradnju jednog takvog terena iz projekta UEFA i FIFA, što možete da vidite na ovom linku:

PISMO NIHADA HODŽIĆA GRADONAČELNIKU PRIJEDORA MILENKU ĐAKOVIĆU GOMJENICA NE ISPUNjAVA USLOVE

To znači da je FK Rudar Prijedor u startu rada nove uprave destabilisan i destruisan jer je prvobitno zamišljeno da teren iz projekta UEFA i FIFA treba da bude izgrađen na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona, jer “rudari” imaju u svojim redovima oko 220 omladinaca, više nego svi ostali klubovi na regiji Prijedor! Onda se dogodio obrt, sve je preko noći promijenjeno i izabrana je nova lokacija. Naš sajt je pisao da iza te priče stoje Ranko Vučković, član Izvršnog odbora FS BiH i bivši član uprave Rudar Prijedora koja se nikako nije sastajala, niti donosila odluke, zatim Slaviša Kralj, predsjednik Gradskog FS Prijedor i Željko Torbica, prvi čovjek FK Gomjenica, koji su imali sastanak u Gradskoj upravi na ovu temu.

 

Potom se na pisanje našeg sajta oglasio i Gradski FS Prijedor saopštenjem i s potpisom predsjednika Slaviše Kralja, demantujući odlazak terena sa vještačkom travom iz FIFA projekta u Gomjenicu, što možete pročitati na sljedećem linku:

DEMANT-SAOPŠTENjE GFS PRIJEDOR: PRIJEDLOG GFS PRIJEDOR JE „SPORTSKI FUDBALSKI CENTAR GFS PRIJEDOR“

Međutim…

Možda ključ cijele priče leži u jednom čovjeku, Ranku Vučkoviću, koji je zahvaljujući političkim odlukama stigao na funkciju jednog od petorice članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH iz Republike Srpske. Prijedorska fudbalska javnost je upoznata da je Vučković jedan od zagovornika dolaska reflektora na Gradski stadion i kao visokopozicionirani Prijedorčanin u “fudbalskoj vladi” BiH zalagao se za tu priču, između ostalog, bio je i član uprave kluba koja je rasformirana prije nego što je i donijela bilo kakvu ozbiljnu odluku za korist Rudar Prijedora. I sa te funkcije je javno obećavao dolazak reflektora u Grad na Sani do marta 2019. godine.

 

Kao takav mora da ostane dosledan bez obzira što se fudbalska i politička situacija u Prijedoru zakomplikovala i usijala do te mjere da prijeti prsnuće, ali u međuvremenu nije više član Upravnog odbora kluba, pa su nekako “isparila” i sredstva planirana za reflektore rebalansom budžeta gradske Skupštine kojeg treba da predlaži gradonačelnik Milenko Đaković!

Zanimljivo je da su, ta ista sredstva, odnosno dio njih, planom rebalansa namijenjena za izgradnju terena sa vještakom u Gomjenici, lokaciji o kojoj se raspravljalo na sastanku u Gradskoj upravi na kojem je bio i sam Vučković, a za koju je Savez, čiji je član Izvršnog odbora, glasno rekao da nezadovoljava standarde ni kriterijume!

Šta će od svega toga da bude vidjeće se na sjednici Gradske skupštine zakazane za 17. juli, ali ono što je već sada jasno je to da ukoliko Gradski stadion u Prijedoru ne dobije reflektore, a Rudar Prijedor uđe u Premijer ligu BiH, moraće domaće utakmice da igra na najbližem rezervnom stadionu, dakle u Banjaluci!

Objašnjenje jedino može da dadne Ranko Vučković, kao čovjek koji na nivou FS BiH donosi “krucijalne” odluke, a onda te iste u svom gradu ne sprovodi u djelo zarad kontre klubu u kojem je do juče sjedio i uživao “veliko povjerenje” kao član Upravnog odbora, sa svim svojstvima i karakteristikama ikebane, ne u ljudskom i profesionalnom, već fudbalskom smislu.

Na sve ovo legendarni Draško Popović, pokoj mu duši, samo bi se glasno nasmijao i odmahnuo rukom…

Čulo bi, i vidjelo, drveće na Kozari, ali i Grmeču…

Zar se tako radi za dobrobit društva i fudbala, opšte priče?

Ne zna zlo s kim ima posla!

Svaka istorija ima pijadestal i smetljište, rezidencije i gubilište, ljude vremena i bremena i karakterne beskičmenjake… Svako sebi, od njih, utabava put kojim će da ide, do konačnog cilja, sa oreolom ili roguljama i rogovima… Po moralnom ubjeđenju.

Ko Rudar Prijedoru želi da ukrade reflektore i pomoćni teren?

prijedor24h


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33