XS
SM
MD
LG

Vlasenicu okupirali ljubitelji automobilizma

Ovog vikenda Vlasenica je mjesto na kome su se okupiti ljubitelji automobilizma, jer se 13. i 14. jula u ovom gradu održava tradicionalna  Brdska auto-trka Vlasenica 2019. Trka koja  se boduje za  Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske biće vožena u nedjelju  od 11 časova, dok će u  subotu od 12.30  biti vožene dvije trening vožnje. Organizatori  trke su Auto-moto  društvo Vlasenica, Auto-moto savez  Republike Srpske  i  Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Opština Vlasenica.

Miloš Lakić, sekretar AMD Vlasenica, ističe da i ove godine na trci učestvuju najbolji bosansko-hercegovački vozači, a očekuje se dolazak i vozača iz Srbije.

„Brdsku  auto-trku  u Vlasenici svi vozači rado voze  zbog toga što je ovo staza koja važi za jednu od najboljih, najatraktivnijih, ali i jednu od najbezbjednijih i najbržih na teritoriji bivše Jugoslavije. Koliko je ona popularna govori i činjenica da sva zvučna imena bosansko-hercegovačkog automobilizma svake godine dolaze u Vlasenicu, a posebno nam je drago što se poslije nekoliko godina na stazu vraća višestruki šampion Bosne i Hercegovine Miroslav Josipović, sa novim vozilom, a dolazak je najavio i Suad Hota, tako da očekujemo jedan svojevrstan obračun njih dvojice, što će dati posebnuu draž ovogodišnjoj trci. S obzirom da, za razliku od Srbije, kod nas nema veliki broj trka,  ova vlasenička je sigurno ključna za Šampionat Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Iako se ne boduje za Šampionat Srbije, borbu za pehar najavilo je i nekoliko srbijanskih vozača. Mi i ove godine očekujemo da bude oboren rekord staze. U proteklih para dana urađene su određene korekcije na stazi, ona je u dobrom stanju, sigurna, čak i bolja nego prethodne godine, pa očekujemo da ni ove godine neće biti izlijetanja, niti nekih nezgoda.  Nadam se da će gledaoci u velikom broju posmatrati trku i uživati u atraktivnim vožnjama“, istakao je Lakić

Opština Vlasenica je pokrovitelj ove značajne sportske manifestacije.

„Brdska auto-trka u Vlasenici je tradicija i drago nam je što je naš grad prepoznatljiv po ovoj manifestaciji. Vlaseničani su gostoljubivi, otvorenog srca dočekuju svoje goste,  i zato se iz godine u godinu povećava broj učesnika. Posebno mi je drago što trka poprima međunarodni karakter, a nadam se da će u budućnosti biti sve više vozača iz zemalja u okruženju. Svim vozačima želim sigurnu vožnju i dobre rezultate i, naravno, da se lijepo osjećaju u našoj Vlasenici“, istakao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Zbog auto-trke Vlasenica 2019 saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu M-19, dionica Vlasenica - Han Pijesak, od Romanijske 26 u Vlasenici, do restorana „Javor“, u dužini od 5 650 metara, 13.7.2018. godine  od 12.00 do 15.00  i 14.7.2019. godine od 10.30 do 14.00  časova.