XS
SM
MD
LG
14.07.2019 Igor Janković /Radio Foča

Žetva medalja Fočaka

Fočanski atletičari

 

Članovi fočanskog Atletskog kluba “Sutjeska” osvojili su 15 medalja na Atletskom mitingu prijateljstva u Goraždu, na kojem je nastupilo više od 150 takmičara iz šest gradova BiH, potvrđeno je Radio Foči u ovom klubu.

Mladim atletičarima iz Foče, koji treniraju nepunu godinu, bio je ovo prvi atletski miting i već na “vatrenom krštenju” su pokazali da se u najmlađem fočanskom klubu kvalitetno radi i da na obalama Drine i Ćehotine stasavaju atletski talenti.

Takmičari iz Sarajeva, Tuzle, Foče, Rogatice, Vlasenice i Goražda, u više disciplina i uzrasnih kategorija, borili su se za ukupno 51 medalju, a Fočacima su pripala tri zlatna, sedam srebrnih i pet bronzanih odličja.

Zlatom su se okitili Katarina Tupeša na 400 metara, Anastasija Kostić u skoku u dalj i Danilo Kovačević u bacanju vorteksa.

Srebro su osvojili: Marko Stanić na 100 metara, Ivona Mojović na 400 metara, Lana Miletić na 60 metara, štafeta 4×100 : Lana Miletić, Marija Ivanović, Helena Apostolov i Magdalena Tupeša, Teodora Pavlović u bacanju vorteksa, Veljko Topalović u bacanju kugle i Jovana Pljevaljčić u bacanju kugle.

Bronze su iz Goražda donijeli: Miljan Radović na 100 metara, Jovana Radović na 100 metara, Marija Ivanović na 100 metara, Danilo Kovačević na 60 metara i Sandra Pejović u bacanju vorteksa.