XS
SM
MD
LG

Otvoren Odbojkaški kamp Pale 2019

Učesnici kampa na Palama

Kamp Odbojkaškog saveza Republike Srpske u okviru „Ljetnje škole sporta Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske počeo je večeras u Palama, a svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica iz svijeta odbojke iz regiona i društvenog života Republike Srpske.

Kamp je ove godine okupio 106 učesnika, trajaće do 21. jula, a ponudiće izuzetno kvalitetan sadržaj, vrhunske promotere i predavače. Na čelu stručnog rukovodstva kampa je Ljubomir Galogaža, iskusni trener koji je posebno posvećen radu sa mladima. Promoter kampa je Milorad Kijac čovjek bogatog stručnog iskustva, trener koji je svojim radom obilježio istoriju odbojke na našim prostorima. U toku kampa mladi odbojkaši i odbojkašice imaće priliku da se druže sa odbojkaškim reprezentativkama Srbije, aktuelnim evropskim i svjetskim šampionkama i olimpijskim vicešampionkama.

Tijana Bošković i Brankica Mihajlović koje su i same bile učesnice kampa Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a danas spadaju u red najboljih svjetskih odbojkašica, takođe će posjetiti kamp i družiti se sa učesnicima. 

-Učesnici kampa ove godine imaju priliku za izuzetan doživljaj u vezi sa prisustvom živh legendi odbojkaškog sporta i da se dio vremena druže sa reprezentativkama Srbije. To je rijetka prilika za učesnike kampa i ostvarena je zahvaljujući pripremama senirskim reprezentacijama Srbije u Palama – rekao je predsjednik OSRS Milutin Popović.

Predjednik Odbojkaškog saveza Srbije naglasio je da je kamp proizvod zajedničkog truda ljudi sa obje strane Drine.

-Prije svega da kažem želim da kažem da je ovo produkt zajedničkog rada svih nas, i Srbije i Republike Srpske i Vojvodine gde je Vladimir Batez pokrajnski sekretar za sport. Sve snage iz Srbije smo okrenuli ka organizaciji ovog kampa. Veoma je važno da ova deca igraju odbojku, da napreduju, i da se neki od njih afirmišu u reprezentaciju koju oni izaberu, a svi znamo koja je to reprezentacija – rekao je Gajić.

Pomoćnik ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je veliki značaj ovog kampa.

-Velko hvala gospodinu Batezu i gospodinu Gajiću što su došli da podrže sve ove male odbojkaše. Nadamo se da ćemo učesnike kampa kroz nekoliko godina gledati na evropskim terenima i nadamo se da ćemo uakoro dobiti neku novu Tijanu ili Brankicu.  Odbojkaški  savez Repblike Srpske je jedan od najbolje organizovanih saveza i mi ćemo se truditi da  budemo tu kada god oni to budu tražili od nas – rekao je Jaćimović.  

Donacija

Pokrajinski skretarijat za sport i omladinu Vojvodine donirao je Odbojkaškom savezu Republike Srpske 100 lopti Mikasa MVA 200, a Upravni odbor OSRS odlučio je da se te lopte uruče klubovima iz Odbojkakog saveza  koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

-Ja bih prije svega iskoristio priliku da se zahvalim Ministarstvu porodice omladine isporta na pozivu da uzmemo učešće u ovom kampu. Naravno da postoji izvanredna saradnja sa odbojkakim savezom. Mi smo spremili kao podršku ovom kampu jednu donaciju. Poslali smo I jedan broj djece da budu učesnici ovog kampa. Svi znamo koliko je Republika Srpska za nas važna u odbjkaškom smislu. Već nekoliko godina seniorske selekcije dolaze ovdje na pripreme i siguran sam da će se to nastaviti u budućnosti. Mnogo igrača i igračica je porijeklom sa ovih prostora, spoomenuo bih Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović koje su trenutno vodeće igračice Srbije, a bile su učesnice ovog kampa – rekao je Batez.

U toku svečanog otvaranja, opremu su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez i predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović prvoj grpi klubova i to:  ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, OK „Mladost“ Brčko,   OK „HE na Drini“ Višegrad, Muškom OK Maglić Foča, Ženskom klubu „Maglić“ Foča , OK „Radnik“ Bijeljina i OK „Modriča“ Modriča.

Dobrodošlicu gosrima poželio je i Boško Jugović načelnik opštine Pale.

-Veeras jedna prelijepa, želim da uesnici ponesu lijepe utiske sap ala, imamo šta da im ponudimo kada je u pitanju. Mi smo tu da učinimo sve da se oni osjećaju kao kod kuće I nadamo se da će oni još dugo godina dolaziti ovdje.

Gosti

Otvaranju kampa prisustvovali su: Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske sa njegovim saradnicima;   Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine, predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije: predsjednik Zoran Gajić,  generalni sekretar Ivan Knežević, prvi potpredsjenik Đula Mešter, predsjednik Skupštine OSS Rašo Milić i predsjednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović; načelnik Opšptine Pale Boško Jugović, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i predsjednik Odbojkakog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

FOTOGRAFIJE