XS
SM
MD
LG

Trijumf mladosti i fudbala

Memorijal u Foči

Finalnim i susretom za treće mesto kao i završnim utakmicama omladinskih selekcija spuštena je zavesa na  24. Memorijalni turnir u futsalu „Ratko- Rade Šobot“-  Foča 2019.

Kao što je poznato ovaj tradicionalni Memorijal se održava u znak sećanja na velikog sportskog entuzijastu Rada Šobota koji je celi život posvetio sportu i dao veliki doprinos razvoju sporta , naročito fudbala u Foči.

U finalnom susretu ekipa Kafe bar „River“ bila je više nego ubedljiv protiv Policijske uprave Foča i slavila rezultatom 5:1. Pobednička ekipa je osim pehara osvojila i novčanu nagradu od 1300 KM  dok je drugoplasiranom sastavu pripalo 600 KM.

U utakmici za treće mesto Kafe picerija „Trezor“ je nakon prave goleade savladala ekipu „Kroisant“ sa 6:5 , trećeplasiranom sastavu je pripala novčana nagrada od 300 .KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Mojović, član pobedničke ekipe, najbolji strelac je njegov saigrač Ognjen Pljevaljčić, dok  se titulom najboljeg golmana okitio Darko Krnojelac iz ekipe Policijske uprave Foča. Uporedo sa turnirom  seniorskih ekipa odvijao se i turnir omladinaca u starosnim kategorijama od 2003. do 2012. godišta.  Nagrade najboljima  su  uručili načelnik opštine Foča, Radisav Mašić i nekadašnji fudbaleri FK Sutjeska . Po završetku turnira predsednik Sportskog saveza opštine Foča , Duško Rašević je bio izuzetno zadovoljan uspešnom organizacijom i brojem učesnika ovogodišnjeg Memorijala.

  - Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što smo uspeli da na ovogodišnjem turniru učešće uzme deset ekipa u seniorskoj i  trideset u omladinskim kategorijama, sa preko 300 fudbalera.  Posebno nam je drago što je na Memorijalu  učestvovalo preko 200 igrača iz omladinskih selekcija koji su u proteklih desetak dana pokazali da Foča ne treba da brine za fudbalsku budućnost,  jer se radi o velikom broju talentovanih fudbalera koji su osim što uglavnom treniraju u omladinskim pogonima Sutjeske imali šta da pokažu i na terenu za mali fudbal. Zato je turnir u jednu ruku osim takmičarskog imao i vaspitni karakter, uspeli smo da decu  sklonimo  od svakodnevice u kojoj se uglavnom trenutno nalaze svi mlađi naraštaji , odvojili smo ih od  kompjuterskih igrica , pametnih telefona, a oni su ukazanu priliku najbolje iskoristili za druženje i nadmetanje . Samim tim trijumfovala je mladost i fudbal. Svakako da veliku zahvalnost dugujemo opštini Foča i načelniku Radisavu Mašiću koji su dali nesebičnu pomoć oko organizacije Memorijala, uz to su bili i generalni sponzori. Na kraju možemo slobodno reći da je ovo bio jedan od najbolje organizovanih Memorijala do sada  koji čuva uspomenu na Ratka - Rada Šobota jednog od najboljih  sportskih radnika koje je Foča imala –zaključio je Rašević

Na kraju treba istaći da su uspešni organizatori 24.Memorijala „Ratko Rade Šobot“ bili FK Sutjeska i Sportski savez opštine Foča