XS
SM
MD
LG

Dragan Petrović glavni sudija u Tbilisiju

Sudije iz BiH u Tbilisiju

Novo priznanje za banjalučkog arbitra sa FIFA znakom, ali i sudijsku organizaciju Republike Srpske i BiH. Internacionalni sudija Dragan Petrović sudiće još jednu međunarodnu utakmicu i ovaj put u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

Petrović će biti glavni arbitar na meču u Tbilisiju između domaće Čikure Sačkerea i luksemburškog predstavnika Fola Eša (prvi meč 2:1). Susret se igra u sredu, 17. jula na “Boris Paičadze – Erovnuli” stadionu s početkom u 18 časova. 

Očigledno je da je na debiju ovaj Banjalučanin, 27. juna u Andori na meču između Sent Julije i Evrope iz Gibraltara (3:2) odlično odradio posao, za šta je nagrađen od Sudijske organizacije Evropske fudbalske unije dobijanjem novog poverenja da bude glavni arbitar i u Gruziji. Na ovaj način Petrović samo opravdava tvrdnju mnogih da je trenutno najbolji i najcenjeniji arbitar koji sudi na terenima Premijer lige BiH, jer je na međunarodnu scenu došao posle niza “teških” i derbi utakmica u domaćem prvenstvu u kojima su mu svi čestitali, odreda. Čak je delio pravdu i u derbiju sezone Federacije BiH Olimpik – Velež (2:2), kao prvi arbitar iz Republike Srpske na jednoj prvenstvenoj utakmici u drugom entitetu “Dejtonske zemlje”.

Baš kao i u Andori pre dvadesetak dana Draganu Petroviću će asistenti biti takođe iz Republike Srpske, odnosno BiH. Za prvog pomoćnika određen je Sreten Udovičić iz Prijedora, drugog Damir Lazić iz Brčkog, dok će dužnost četvrtog arbitra obavljati Prijedorčanin Zoran Grbić.

Sportski žurnal