XS
SM
MD
LG

Poraz i opomena na startu

FK Jedinstvo, Brčko

Na Ivanjdan fudbaleri Jedinstva iz Brčkog, prozivkom na Gradskom stadionu, počeli su pripreme za sezonu Prve lige Republike Srpske u kojoj će ponovo zaigrati posle deset godina pauze, i to u godini kada slave veliki i redak jubilej – 100 postojanja.

Pod dirigentskom palicom trenera Ninoslava Mirića radilo je 28 fudbalera, a tim je, nakon osvojene titule na drugoligaškom istoku podmlađen, Brčaci se oslanjaju na vlastiti igrački kadar, ali i igrače iz okruženja. Želja kluba je da u narednom periodu napravi stabilizaciju u takmičarskom sektoru i stvori ekipu na duže staze.

Jedinstvo je odigralo i prvu kontrolnu utakmicu protiv komšijske Bosne iz Mionice koju su izgubili rezultatom 1:3, a jedini pogodak za brčanskog prvoligaša postigao je Arnel Kadrić. Uprkos negativnom rezultatu trener Ninoslav Mirić nije bio toliko nezadovoljan.

-Probao sam 28 igrača, ali već posle prve utakmice uvideo sam sve ono što treba, pa će spisak vrlo brzo biti skraćen na dvadesetak fudbalera, kako bi lakše mogli da treniramo i uigravamo tehničko - taktičke zamisli. U globalu sam zadovoljan, ima i dobrih i loših stvari, moraćemo dosta toga da popravimo. Ovaj poraz nam je ustvari prava opomena, kako ne bi lutali dalje. Imamo još dovoljno vremena do početka prvenstva, a formu ćemo tražiti kroz utakmice. Verujem da ćemo spremno dočekati jesenju premijeru protiv Rudar Prijedora 10. avgusta – istakao je strateg Jedinstva Ninoslav Mirić.

Prema njegovim rečima “skenirao” je loše pozicije u ekipi i u narednih nekoliko dana biće potrebna pojačanja.

-Ono što sam video na susretu sa Bosnom je to da nemamo štopera. Odlaskom Jovana Svitlice u Omladinac iz Potočara, koji je bio komandant naše defanzive, naša odbrana je postala porozna i šuplja, ko god krene ka našem golu, on i prođe i da pogodak. To ozbiljne ekipe sebi ne smeju da dozvole. Dakle pronalazak štopera je prioritet, a pored toga i napadača, Kroz utakmica, svaka tri dana, uigravaćemo ekipu – dodao je Mirić.

Na listi želja Brčaka su dojučerašnji fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova Nikola Mazić i Dejan Popović, a da li će oni postati novi članovi Jedinstva još je nepoznato. Što se napadača tiče blizu dolaska u Distrikt je trebalo da dođe Samir Isanović iz šamačkog Borca, ali je on pojačao upravo subotnjeg protivnika Brčaka Bosnu iz Mionice.

U subotnjem susretu Mirić je izveo sledeći sastav: Vukadinović, Mitrović, Božić, Mišković, Sekanić, Buljubašić, Lukić, C. Pavić, Stankić, Panić, R. Pavić. Još su igrali: Dakić, Musić, Đurić, Čavalić, Đokić, Marinković, Kadrić, Hasikić, Ramić, Vujić, Maksimović, Krstić, Omerhodžić, Obrenović, Mijić.

Već danas naredni protivnik je prvoligaš Podrinje iz Janje, a narednu subotu federalni drugoligaš Seona, pa potom Orašje, Gradina iz Srebrenika, a u poslednjoj sedmici pred početak prvenstva planirane su dve generalne probe, rivali će biti poznati naknadno.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8