XS
SM
MD
LG

Tešić aistentn Jankoviću

Marko Tešić

Marko Tešić pomoćnik Vuleta Trivunovića na klupi Borca u šampionskoj 2017. godini biće novi prvi pomoćnik Igora Jankovića, šefa stručnog štaba Rudar Prijedora. Tešić je radio i kao trener u omladinskom pogonu banjalučkih crveno-plavih, a jedno vreme bio je i šef stručnog štaba drugoligaša Republike Srpske Jedinstva iz Žeravice. U sezoni 2016/17. Prve lige Republike Srpske vodio je kao šef prvi tim Borca u poslednjih nekoliko kola.

-S Tešićem smo sve dogovorili i on će biti novi član našeg stručnog štaba, a priključiće se ekipi po povratku sa Zlatibora. Ovo je samo još jedan povučeni potez u nastojanju da pojačamo stručni i igrački kadar, te podmladimo klupsku strukturu na svim nivoima. Razmišljamo na duge staze, sada nam je želja da ppostavimo čvrste temelje jer su nam potrebni ljudi koji su mladi, stručni, ambiciozni, odnosno pojedinci koji prepoznaju našu priču. Svaki zaokret je težak, a Rudar Prijedor se nalazio na raskrsnici i morao je da izabere put kojim će dalje da hodi. Mislim da smo na pravom putu – rekao je direktor prijedorskih “rudara” Saša Stević.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude i novih imena u zeleno-crnom taboru.

-Pregovaramo sa nekoliko igrača, znamo na kojima pozicijama smo deficitarni, tako da želimo da ojačamo konkurenciju na tim mestima u timu. Dok smo ovde na Zlatiboru stići će jedan, možda i dva nova fudbalera. Radimo na tome punom parom s ciljem da stvorimo respektabilan igrački kadar koji može da iznese postavljene takmičarske ambicije i ciljeve – dodao je Stević.

Fudbaleri Rudar Prijedora danas (17 časova) na Zlatiboru će odigrati prvu kontrolnu utakmicu, a protivnik će im biti crnogorski drugoligaš Kom. U toj utakmici trener Igor Janković isprobaće neke nove varijante i uigravati linije tima. Za subotu, pre povratka kući, Rudar Prijedor će odigrati još jedan prijateljski meč, a s druge strane terena biće srpski prvoligaš Radnički 1923 iz Kragujevca. Na proputovanju za Zlatibor “rudari” su gostovali u Šamcu i rezultatom 2:0 pobedili domaći Borac, drugoligaša Republike Srpske.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8