XS
SM
MD
LG

Glamočak na Lukama od jutra do sutra

Sloboda , Mrkonjić Grad

MRKONjIĆGRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode počeli su sa pripremama za takmičenje u Drgoj ligi - grupa Zapad. Na pripremama se nalazi dvedesetak  fudbalera. U naredna dva, tri dana ekipi će se priključiti još nekoliko kvalitetni igra;a, tako da će Mrkonjićani u drugoligaškom šampionatu imati respektabilan tim,  koji će se moći uključiti u borbu za visok plasman.

Trener Milorad Glamočak Kralj od prvog dana nametnuo je paklen ritam rada, uz maksimalan profesionalan odnos i disciplinu. Naime, i ako na „Lukama“ sunce „peče“ nema pošteđenih i izvlačenja. Svi fudbaleri vrijedno treniraju. Prednjače oni stariji koji su ostali u klubu i poslije napuštanja Prve lige RS.

Poseban „ton“ radu daje i dugogodišnji kapiten Igor Mirković, koji se nakon  jedne sezone vratio u staro jato, da pomogne Slobodi, da se što prije vrati u Prvu ligu.

-Moramo raditi vrijedno, te ovo vrijeme do početka šampionata  maksimalno iskoristiti. Nema druge, mora se raditi od jutra do sutra i učiniti sve da što spremnije dočekamo početak šampionata. Hrabri činjenica da imamo dovoljan broj fudbalera, na pripremama . Tu su i neki mladi igrači  pred kojima su veliki izazovi, kao što je naš nekadašnji junior Slavko Anđelić, te  Želimir Đukarić, Mićko Šamara i drugi. Već imamo dogovorenu i prvu kontrolnu utakmicu,  sa jednom ekipom iz okoline Gradiške - kaže Glamočak.

 Predsjednik kluba Milenko Milekić, kaže da je uprava kluba učinili sve da obezbjedi optimalne uslove za rad i takmičenje u Drugoj ligi.

    -Mnogo smo radili poslednjih mjesec  dana da stvorimo optimalne uslove za rad prvog tima, ali i mlađih selekcija. Očekjemo da će do kraja godine biti završen pomoćni stadion,  sa vještačkom travom. U ozbiljnim smo projektima. Ciljamo  da paralelno završimo i nivelaciju glavnog terena. Očekujemo razumijevanje od čelnika Fudbalskog saveza RS da nam  dozvole da u Drugoj ligi utakmice igramo na svom stadionu, što bi nam olkšalo i smanjilo troškove takmičenja. Kada završimo kompletan kompleks imaćemo najbolje stdione  u regiji i uslove za treniranje, ali i pripreme ekipa sa strane. Želimo da Mrkonjić Grad postene fudbalski centar ove regije - kaže Milekić.

Prvi čovjek Slobode ističe da je zadovoljan što je ostao kostur ekipe iz Prve lige i što je kompletiranje tima za narednu sezonu u završnoj fazi.

-Imaćemo dobru ekipu i cilj FK Sloboda uvijek je plasman u vrh tabele. I u prošlom šampionatu u prvih šest kola bili smo vodeća ekipa u Prvoj ligi RS, mada smo sve mečeve igrali van Mrkonjić Grada. A onda su se dogodile neke (ne)fudbalske stvari,  o kojima ne želimo da pričamo i  koje smo već zaboravili. Morali smo u niži rang takmičenja. U naredna dva, tri dana angažovaćemo još dva tri kvalitetna fudbalera. U potrazi smo za kvalitetnim napadačima i jednim odbrambenim fudbalerom. Uspjeli smo da riješimo pitanje golamana i sada imamo tri kvalitetna mlada čuvara mreže. U prvi tim smo prekomandovali i naše perspekti vne juniore, a veliki broj mladih fudbalera nam se javlja i žele da igraju za Slobodu. Nastojaćemo da omogućimo svim mladim i perspektivnim fudbalerima dobre uslove za rad i napredovanje - kaže Milekić.

 Za sada su redove Slobode napustila braća Ljutić,  golmani Vuković i Zeljković, te Savanović koji je novi fudbler Rudara iz Prijedora. Mladi vezista Branko Peno prešao je u redove ekipe Metalege iz Jajca.

Igrači Slobode iz Mrkonjić Grada

 


Sloboda (MG) : Sloga (T)
Omarska : Proleter
Borac (Š) : Laktaši
Polet 1926 : Jedinstvo
Dubrave : Sloga (S)
Borac (KD) : Sloboda (NG)
Ljubić : Sloga (D)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 15 11 2 2 35
2 Jedinstvo 15 10 1 4 31
3 Sloga (D) 15 9 4 2 31
4 Ljubić 15 8 3 4 27
5 Mladost 15 7 4 4 25
6 Laktaši 15 7 3 5 24
7 Sloboda (MG) 15 7 3 5 24
8 Omarska 15 7 1 7 22
9 Dubrave 15 6 2 7 20
10 Sloga (T) 15 5 3 7 18
11 Borac (Š) 15 5 2 8 17
12 Sloga (S) 14 5 1 8 16
13 Proleter (-3) 15 4 2 9 11
14 Sloboda (NG) (-3) 15 3 0 12 6
15 Polet 1926 (-3) 15 2 1 12 4