XS
SM
MD
LG

Kom pregazio Rudare

Stadion Rudar Prijedor

U prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama na Zlatiboru fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su ubedljivo 0:4 (0:2) od crnogorskog prvoligaša Koma iz Podgorice. Bez obzira na rezultat, Igor Janković šef stručnog štaba “rudara” sa Sane ističe da je još uvek sve “u povoju” i da tek treba da složi ekipu za prvenstvo.

-Utakmica je bila dosta teška, na momente i gruba, protivnik u odnosu na nas svežiji, kvalitetniji jer Podgoričani igraju rang više, Prvu ligu Crne Gore. Iznad nas su trenutno, prvenstvo im počinje ranije i tip ovakve utakmice nam možda nije ni bio potreban u ovom trenutku. Ali, težeg rivala smo namerno uzali da vidimo gde smo trenutno, kako izgledamo i na kojim pozicijama smo deficitarni da možemo da reagujemo. Crnogorci su igrali u najjačem sastavu, mi u kombinovanom i pitanje je kako bi to sve izgledalo da smo i mi izašli sa kompletnom ekipom, što se kaže u ful sastavu – raportirao je sa Zlatibora šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Ipak, četiri lopte u mreži zeleno-crnih govore možda da je odbrana bila “kao švajcarski sir”…

-Ovaj rezultat nije realan. Imali smo i mi četiri stoodstotne šanse, ali jednostavno bili smo umorniji i teži od rivala. To se osetilo na terenu. Mi promašimo zicer oni nam daju gol, pa tako opet… Očigledno je da je potrebno još kvalitetnih igrača u našem taboru, to je prvo, a drugo rangovi takmičea su različiti i očigledno je to bilo na terenu. U ovom trenutku važno je da se niko nije povredio i da smo videli na kojim pozicijama smo deficitarni. Namerno i pravimo utakmice s jačim protivnicima od nas da vidimo u kojem pravcu treba da idemo i šta da radimo. Na osnovu tih saznanja povlačićemo dalje poteze – dodao je Janković.

U subotu će fudbaleri Rudar Prijedora imati još jednu proveru na srpskoj planinskoj lepotici, a protivnik će im biti prvoligaš Srbije Radnički 1923 iz Kragujevca. Nakon te utakmice ekspedicija “rudara” vraća se kući gde će nastaviti da brusi formu za početak prvenstva, 10. avgusta kada u gradu na Sani gostuje povratnik u prvoligaško društvo Republike Srpske posle deset godina brčansko Jedinstvo.

-Imamo još dovoljno vremena da sve uočene nedostatke otklonimo do te prve utakmice koja će za nas i te kako da bude važna. Svaki start je ujedno i najteži, ali i najznačajniji. Očekujemo da počnemo u pobedničkom ritmu, bez obzira na rezultat iz pripremnih utakmica koji i nisu toliko važni, ali daleko od toga da porazi prijaju – završio je raport sa Zlatibora Igor Janković strateg Rudar Prijedora.

Protiv podgoričkog Koma trener “rudara” Igor Janković je izveo sledeći sastav: Hamzabegović, Marić, Pekija, Lezić, O. Petrović, Maksimović, Burazor, Marmat, Pavlović, Malbašić, Šikanjić. Još su igrali: Ne. Petrović, Sajak, Marinović, No. Petrović, Zekanović, Kovačević, Arežina, Kalesić, Savanović, Mikić, Jaćimović.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8