XS
SM
MD
LG

Hrvati peti, Srtbija šesta

U borbi za peto mjesto na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Budimpešti reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske 3 : 2(25 :20,23 :25,14 : 25,25 : 22, 8 : 15).

Reprezentativci Srbije odlično su odigrali prvi set i riješili ga u svoju korist, dok je drugi set poslije velike borbe pripao Hrvatima.

To kao da je poremetilo reprezentativce Srbije pa su treći set odigrali veoma loše i ubjedljivo ga izgubili. I u četvrtom setu bilo je neizvjesno do poslednjeg poena, ali ovaj put reprezentativci Srbije bili su koncentrisaniji u odlučujućim trenucima i riješili su ga u svoju korist.

Prema svemu viđenom najpravednije je bilo da ovaj meč odluči peti set.

Tu je do izražaja došlo iskustvo Hrvata koji su u ključnim momentima bili smireniji i dobili ovaj set, a samim tim i meč.

Ipak , kako nam je rekao odmah poslije utakmice direktor reprezentacije Srbije  Slobodan Jovandić , selekcija Orlova  može da bude zadovoljna svojim igrama na ovom evropskom prvenstvu s obzirom da su nastupili u podmlađenom sastavu , sa novom upravom i trenerom. Prema njegovim riječima ovo prvenstvo bilo je veliko iskustvo za mlade igrače Srbije i od ove reprezentacije u narednom periodu mogu se očekivati veliki rezultati.