XS
SM
MD
LG

Breznica sve jača

Breznica upalila motore

Fudbalerke Breznice iz Pljevalja započele su pripreme za novu sezonu u Prvoj Crnogorskoj ženskoj fudbalskog ligi i kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji će se održati od 7. do 13. avgusta u Nikšiću i Petrovcu. Ekipa Zorana Vukovića je domaćin grupe 2, a pored njih u ovoj grupi će još igrati: Olimpika Kluž (Rumunija), NSA (Bugarska) i Kosovska Mitrovica.

Javnost, ali i mnogi drugi treba da znaju, da ekipa Breznica ima priliku da bude prvi ženski fudbalski klub iz Crne Gore koji će u Ligi šampiona doći do pobjede.

- Mislim da imamo dovoljno iskustva i dovoljno kvaliteta da ispišemo novu stranicu istorije crnogorskog ženskog fudbala, kao i našeg kluba. Za većinu igračica ovo će biti četvrto uzastopno učešće u Ligi šampiona i uz pojačanja mislim da možemo biti konkurentni ekipama iz naše grupe. Bez obzira što smo ekipa sa najmanjim budžetom u grupi mi smo domaćini i to želimo da iskoristimo i na taj način zahvalimo se našim brojnim prijateljima koji nas pomažu tokom sezone i našim sponzorima. Žao mi je što, zbog poznatih razloga, ne možemo da igramo na svom stadionu, ali nadam se da ćemo uspjeti da obradujemo naše navijače, kazao je Zoran Vuković, trener Breznice.

Nova pojačanja ekipe Breznice

Pored priprema, Breznica jača i redove u igračkom kadru. Nakon dolaska Suzane Tanasković iz Beogradskog Rada o kojoj smo pisali ranije, dogovorili su dolazak još četiri igračice. Najzvučnije od njih jeste Marija Jonović. Iskusna vezna igračica u Breznicu je stigla iz ekipe Kanjiže, a još je igrala za Jerinu, Napredak, Vojvodinu, Mars Bisheim iz Francuske i Vauban Strazbur. 

Osim nje došle su Milica Knežević iz ligaškog konkurenta, Mladosti iz Podgorice, a još je branila za Budućnost iz istoimenog grada. Zatim reprezentativka Makedonije, Simona Krstanoska koja je došla iz Makedonije, a još je nastupala za Olimpiju iz Ljubljanje i Spartak Suboticu. I na kraju, sedamnaestogodišnja Marija Maraš, koja je prethodno nosila dres ekipe Obilića iz Herceg Novog.

Milica Knežević ističe da je oduševljena radom u novom klubu.

- Prvi utisci su izvanredni, djevojke su me odlično prihvatile i nisam imala problema da se uklopim u sredinu. Za mene, dolazak u ovako dobro organizovan klub dosta znači u nastavku moje karijere i potrudiću se da zalaganjem i doprinosom opravdam očekivanja trenera Zorana Vukovića. O treneru golmana Radanoviću sam čula sve najbolje i smatram da uz njega mogu još više napredovati i dostići svoj maksimum, kaže Milica Knežević. 

Ona se zahvalila i svom bivšem klubu na svemu, te im poželila puno sreće.

- Dolazim iz ekipe Mladosti 2015 iz Podgorice. To je klub u kojem sam naučila prve golmanske korake i tako se odlučila da stanem među stative. Saopštenje o odlasku mi je teško palo, međutim igračice su mi dale punu podršku na čemu sam im zahvalna. Bilo je zadovoljstvo igrati sa njima i želim im sve najbolje. Prvi put igram kvalifikacije za Ligu šampiona i mnogo sam uzbuđena. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i proći grupnu fazu što nam je sada primarni cilj. Tu smo da se najbolje pokažemo jer predstavljamo grad i državu.

Milica Knežević

Marija Maraš, nije krila zadovoljstvo nakon dolaska u Breznicu.

- Prvi utisci su izvanredni. Izuzetno sam zadovoljna profesionalnošću i kolegijalnošću cijelog kolektiva, a posebno trenera i uprave. Htijela bih da se zahvalim svim curama što su me odmah prihvatile i učinile da se osjećam kao kod kuće. Atmosfera u klubu je i više nego dobra. Drago mi je što je trener Vuković imao povjerenja u mene i omogućio mi da dođem da igram u Breznicu, te da budem dio jednog takmičenja kao što je Liga Šampiona. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja kako trenera tako i cijelog tima i pomognem im u ostvarenju sada zajedničkom cilja. Prije Breznice sam igrala u Obiliću i htjela bih da im se zahvalim na svim lijepim trenucima i na svemu što su mi omogućili i da im poželim sreću u narednim godinama, izjavila je sedamnaestogodišnja odbrambena igračica.

Marija Maraš, bijeli dres

Iskusna veznjakinja, Marija Jonović govorila je za naš sajt.

- Drugarice iz Srbije igraju ovdje u Breznici i od njih sam čula sve najljepše o klubu, stručnom štabu, uslovima i samom mjestu. Prvi put sam došla u Pljevlje prošle godine na prijateljskoj utakmici sa njima ovdje, tada sam igrala za Kanjižu, to je bilo pred samo Ligu šampiona i tada sam prvi put vidjela kako igra ekipa, svidjelo mi se, trenera sam prvi put upoznala i ostali smo u dobrim odnosima. Onda sam dobila poziv za saradnju sa njima i dosla ovdje da odigram kvalifkacije za njih. 

Ona je dodala da je prezadovoljna uslovima i atmosferom u klubu. 

- Ovdje je jako lijepo, manje mjesto, ljudi su gostoprimivi. Za mene je ovo novo pošto prvi put igram kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa je mlada, talentovana, ima potencijal, a svi mi imamo zajednički cilj, a to je prolazak u sljedeću rundu kvalifikacija. Dobro se trenira, djevojke su ozbiljne kao i stučni štab, radi se jako, imamo dobru komunikaciju među ekipom, poštovanje, razumijevanje i podršku. Nadam se dobrim rezultatima i našim dobrim igrama, zaključila je Marija Jonović.

Marija Jonović

Reprezentativka Makedonije takođe je govorila za naš sajt.

- Odlučila sam se da pređem u Breznicu zato što igraju Ligu šampiona i nadam se da ću doprinjeti ovom klubu sa dosadašnjim iskustvom igranja u kvalifikacijama. Treninzi su redovni, radi se dobro pa se nadam takođe da ćemo postići dobre rezultate. Djevojke i stručni štab su me odlično prihvatili, a ekipa je sjajna, ističe Simona Krstanoska.   

Simona Krstanoska

Breznica je do sada odigrala pripremne utakmice protiv ekipe Goražda koju su pobjedile 3:0, Požegu su savladale 8:0 i Zemun rezultatom 2:1. A u planu imaju da odigraju još tri prijateljska meča. Breznica će učestvovati i na turniru u Srbiji koji organizuje Sloga iz Zemuna na proslavi 50 godina kluba. 

 

 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6