XS
SM
MD
LG

Španci bolji od podmlađene Srbije

Foto: FINA

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije sa 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2 )  u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva  u kineskom gradu Gvangžuu.

U podmlađenom sastavu, bez sedmorice standardnih reprezentativaca i nakon sjajno odigrane grupne faze, „delfini“ su nervozno ušli u četvrtfinalni meč sa Španijom. Puno isključenja, dva primljena gola sa distance i prvi postignut tek pred sami kraj četvrtine. U drugom periodu potpuna dominacija Španaca, maksimalno su koristili svaki napad i u jednom trenutku su vodili 6:1, da bi Srbija malo ublažila do kraja poluvremena na 7:3.

Malo su se oslobodili u trećoj četvrtini i u jednom trenutku smanjili na -3, no Španci su uzvraćali i konstantno je bilo tih četiri razlike. Vico je smanjio na 10:7 i imali su dva napada za -2, no ostalo je tih tri razlike. Dva igrača više za Špance i vođstvo od 11:7, brzo je vraćeno na -3, ali na tome je i ostalo. 

Biće ovo veliko iskustvo za ove mlade vaterpoliste Srbije, koje je jedna loša četvrtina koštala plasmana u polufinale, gdje će se Španci sastati sa boljim iz meča Hrvatska – Njemačka.