XS
SM
MD
LG

Banjaluka spremna za Svjetski šampionat

U Banjaluci je sve spremno za početak ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2019”.

Na rijeci Vrbas, od 25. do 28. jula, svoju vještinu demonstriraće najbolji mladi kajakaši i kanuisti planete iz 18 reprezentacija. Pred sam početak Svjetskog prvenstva, u ljetnoj bašti motela “Orthodox” održana je konferencija za medije, a pristunim novinarima obratili su se Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba “Vrbas M:TEL”, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Tomislav Crnković, predsjednik odbora za divlje vode Svjetske kajakaške federacije i Milica Kondić, portparol kompanije M:TEL.

“Banjaluka je postala prepoznatljiva destinacija u svijetu kajaka. Cijeli svijet je upoznat sa našom stazom i uslovima kojima raspolažemo. Sama informacija da smo, možda I jedini u svijetu, sa nizom od deset godina neprekdine organizacije svih velikih takmičenja u kajaku I kanu na divljim vodama dovoljno govori o tome koliko je Banjaluka interesantna. Mi se trudimo da svake godine budemo dostojni domaćini, i nadam se da će, ponovo, svi biti srećni i zadovoljni,” izjavio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba “Vrbas M:TEL”

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, poručio je da je Gradska uprava, i ovaj put, stavila sve svoje resurse na raspolaganje kako bi Svjetsko prvenstvo bilo uspješno organizovano.

“Grad Banjaluka je zajedno sa Kajak kanu klubom “Vrbas” u funkciji podrške organizaciji. Zadovoljni smo što smo domaćini još jednog velikog takmičenja i očekujem da ćemo biti uspješni organizatori i da će svi gosti biti zadovoljni. Grad će ovih dana živjeti sa kajakašima. Očekujemo da ćemo ugostiti više 1000 učesnika, a tu mislim na sportiste, trenere i ostalu logistiku. Otvaranje prvenstva održaće se sutra u Motelu Ortodoks u 18 časova, pozivamo sve Banjalučane da prisustvuju ali i da ovih dana budu na Vrbasu. Grad je uključen u organizaciju kroz sufinasiranje sportske manifestacije koja je ove godine svrstana u red manifestacija od posebnog značaja. Takođe pomogli smo logistički u organizaciji jer smo i ove godine radili na rekostrukciji staze koja je bila oštećena nakon visokih vodostaja ali smo je doveli u kvalitetno stanje. Očekujem da uspješnom organizacijom pred ICF budemo i u narednim godinama kandidati za velika takmičenja “

U Svjetskoj kajakaškoj federaciji, nisu štedjeli riječi hvale na račun organizacije svih dosadašnjih takmičenje u Banjaluci. Tomislav Crnković, predsjednik odbora za divlje vode u Svjetskoj kajakaškoj federaciji, zahvalio se i svim predstavnicima medija koji su, kako je rekao, doprinijeli promociji ovog sporta, Banjaluke i rijeke Vrbas.

“Rijeka Vrbas i kanjon rijeke Vrbas je naljepši poligon na svijetu i ove godine postavljamo nove standarde. Mi smo bili prvi organizatori koji su imali noćnu trku. Ove godine pripremamo još neke organizacione novitete i vjerujem da ćemo postaviti nove standarde. Bez ove male i složne ekipe ne bismo uspjeli u svemu. Moramo se potruditi da organizujemo dobre uslove za naše goste. Ove godine očekujemo oko 1000 ljudi na obalama Vrbasa i moramo se potruditi da im osiguramo sve ono što teba, počevši od parkinga, transporta i najsitnijih detalja “

 Svečana ceremonija otvaranja ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu “Banja Luka – Vrbas 2019” biće održana u motelu “Orthodox” , u srijedu, 24.jula, sa početkom u 18. časova, a prve trke ne programu su u četvrtak, 25.jula.