XS
SM
MD
LG

Servis Đurđić i Forenzika pobjednici Ilindan sport festa

Osmo izdanje Ilindan sport festa, koji se u proteklih devet dana održavao na Sokocu, dobilo je svoje pobjednike u malom fudbalu i basketu 3x3, a to su ekipe „Servis Đurđić“ i „Forenzika Sokolac“.

U finalnoj utakmici malog fudbala sastali su se prošlogodišnji pobjednik turnira „Romanijaputevi E-sport“ i sastav „Servis Đurđić“. Ljubitelji futsala imali su priliku da prisustvuju odličnoj utakmici koja je pobjednika dobila tek nakon izvođenja penala.

Regularni dio meča završen je rezultatom 1:1, a u uzbudljivoj penal seriji više sportske sreće imali su futsaleri „Servis Đurđića“. Pobjednički pehar u njihove ruke donio je, zvanično najbolji golman turnira, Vuk Jolović.

„Uspjeli smo pobijediti prvog favorita i ekipu koja je već osvajala ovaj turnir što me čini izuzetno ponosnim. Ovo mi je osmi put da učestvujem na ovoj manifestaciji i organizacija je sve bolja. Sa mnom je ove godine u ekipi bili par momaka koji nisu sa Sokoca i oni su oduševljeni turnirom i propratnim sadržajem. Zahvalio bih se našem sponzoru kao i publici koja nas je bodrila u finalu.“ – izjavio je Jolović.

Pobjedničkoj ekipi pripalo je 3000 KM i pehar, a drugoplasirana ekipa „Romanijeputevi E-sport“ osvojila je 1000 KM i pehar takođe. Osim nagrade za najboljeg golmana uručeno je priznanje za najboljeg igrača. Ove godine to je bio futsaler pobjedničke ekipe Srđan Ivanković, a najbolji strijelac je igrač drugoplasiranog sastava Nemanja Knežević.

Turnir u basketu 3x3 okupio je ove godine 12 ekipa, a pobjednički pehar i 1200 KM osvojila je „Forenzika Sokolac“ koja je u finalu pobijedila „Ordinaciju Janković“ sa Pala rezultatom 21:11.

„Poslednjih godina igramo finale ali tek sad smo uspjeli da osvojimo titulu. Sam turnir je svake godine bolji, kvalitetniji i sve pohvale organizatorima.“ – rekao je igrač „Forenzike“ Nemanja Pečenica.

Za najboljeg igrača izabran je Gojko Sudžum, a najbolji trojkaš je Marko Zelić.

U sklopu turnira u basketu organizovano je takmičenje za kadete. Prvo mjesto pripalo je ekipi „Čajević komerc“, a drugo sastavu „Dis Copy“ Pale. Za mladu nadu proglašen je Mihajlo Mićić.

Osim malog fudbala i basketa ranije je završen turnir u odbojci, a titula je otišla u ruke ekipi „Pale stan“.

Generalni pokrovitelj Ilindan sport festa, manifestacije koja se održava povodom Dana i krsne slave opštine Sokolac – Sv. Ilije, je opština Sokolac.