XS
SM
MD
LG

Ima mesta za još napretka

Зоран Марић

Експедиција Фудбалског клуба Крупа вратила се са припрема из Србије, тачније Златибора где је одиграла четири контролне утакмице и тражила форму за нову прволигашку сезону у Републици Српској у којој плави иза кањона Врбаса желе експресно да се врате у премијерлигашки караван БиХ.
Крупљани су на српској планинској лепотици победили Искру из Даниловграда (2:0), Грбаљ из Радановића (4:2) и панчевачки Железничар (2:0), а једини реми забележен је против још једног црногорског клуба ОФК Петровца (1:1). Пре поласка на Златибор чета тренера Зорана Џимија Марића славила је и у утакмицама против федералних прволигаша, Металежа у Јајцу (1:0) и Јединства у Бихаћу (4:0). 
Иако су припремне утакмице једно, а такмичарске друго, различите по карактеру, све у клубу радује чињеница да је направљена одлична победничка атмосфера и серија, тако да Крупљани у финиш припрема улазе охрабрени сјајним резултатима у сусретима у којима је испољена и завидна ефикасност против квалитетних ривала. На сваком од шет пријатељских мечева пулени тренера Марића најмање бар једном су затресли мрежу противника.
-Радује ме да смо током ових припрема, из утакмице у утакмицу, показали одређен напредак и идемо узлазном путањом. Не гледам на резултате у припремном периоду, мада је увек лепо да се побеђује, ствара се позитивна атмосфера. Оно што мене додатно радује је чињеница да смо шансе и голове постизали из игре. Имамо млад тим који добро усваја оно што се од њих тражи. Посебно ми је драго што голове нисмо примили из игре. Задовољан сам напретком играча током припрема – рекао је Зоран Џими Марић, шеф стручног штаба Крупе.
Ипак, према његовим речима, има ствари које такође требају да се унапреде, исправе, како би Крупа у потпуности била конкурентна у првенству Републике Српске које за плаве из кањона Врбаса почиње 10. августа домаћом утакмицом против бањалучког Жељезничара.
-Оно што од играча тражим је да још више убрзамо игру, да буде бржи проток лопте. Лако се крећемо, нападамо у дубину и ту видим још прилика за напредак. Што се тиче нових играча нисам присталица њиховог гомилања, јер рад треба да буде што једноставнији. Ако нам се укаже прилика да доведемо заиста неког квалитетног фудбалера који може да нам додатно унапреди игру, онда ћемо да реагујемо и ангажујемо. У противном нема потребе за тим јер је досадашњи део припрема показао да Крупа има квалитетан играчки кадар за испуњење зацртаних амбиција у сезони која је испред нас – истакао је на крају стратег Крупљана Зоран Марић.
Пред фудбалерима из Крупе на Врбасу је још једна пријатељска утакмица, биће то генерална проба заказана за следећу суботу на стадиону у кањону Врбаса, а ривал ће бити друголигаш Републике Српске Слобода из Мркоњић Града.

Спортски Журнал


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8