XS
SM
MD
LG

Lepo mu u Modriči

MODRIČA – Dvadesetjednogodišnji fudbaler Modriče Zoran Blagojević ustalio se u prvom timu kod trenera Branka Savića. Nastupajući za više klubova „pokupio“ je pamet i dragoceno iskustvo i neće čuditi ako smeđokosi mladić za godinu ili neštopre iz Modriče ode u Crvenu zvezdu ili Partizan, možda i negde dalje.

„Stasavao sam u mojoj Modriči, onda sam igrao za Zvijezdu iz Gradačca, visočku Bosnu, Igman iz Konjica. Naravno, najviše sam naučio i sazreo u Sarajevu. Veliki klub u svakom pogledu. Za sve dobro što sam tamo doživeo dugujem ogromnu zahvalnost tamošnjim ljudima. Sada sam ponovo u svojoj Modriči. Neizmerno sam srećan zbog te činjenice“, započeo je svoju priču Zoran Blagojević.

Mladost želi uvek više i bolje...

„Mene su i učili da u svim segmentima tako se i ponašam. To je temelj vrline svakog mladog čoveka. Bolje je svoju mladost preskočiti nego je ne odživeti naljudski, na pravi način. Zdrave životne navike, ljubav prema sportu, fini maniri koji ti treneri udenu, a saveti od roditelja su garancija da ćete biti čovek. Kada ste čovek, onda imate lepu mogućnost da ostvarite svoj cilj“, nastavlja on.

I mladom fudbaleru sredine terena želje se možda ostavre.

„Voleo bih da sa Modričom osvojim Premijer ligu BiH. Naravno, sada smo u Prvojl ligi Republike Srpske, ali moglo bi se to dogoditi. Naš predsednik Petar Jelić činisve da Modriča bude moćna i velika kao u vreme njegovog oca. U aprilu 2022.godine klub obeležava 100 godina postojanja, pa bi bilo lepo da se do tadanađemo u ’eliti’ BiH i da gledamo ka šampionskom tronu i međunarodnoj sportskoj sceni. Pošto vreme radi za mene, ja ću tada imati 24 godine. Budem sa Modričom šampion BiH, pa onda voljena Zvezda ili cenjeni Partizan, možda inostranstvo.Nije nemoguće“, uverava mladi as.

Nekadašnji fudbaler Partizana, a sada trener Modriče, Zrenjaninac Branko Savić,ima o Zoranu Blagojeviću samo reči hvale.

„Radi se o talentovanom i školovanom fudbaleru. Dobar momak, dobar tehničar ,polivalentan igrač, ima snažan udarac, majstor je za ’slobodnjake’. Jednom rečju, mladi as kakvog bi mnoge ekipe poželele u svojim redovima. Moje je zadovoljstvo da je deo fudbalske Modriče. Videćete, on će uspeti, daleko dogurati. Naravno, sve zavisi od njega, pa i sportske sreće“, rekao je Savić.

Najvažnije je da se tmurno nebo nad fudbalskom Modričom pretvorilo u plavetnilo. Sve više je svetlosti nade i novog optimizma. Nema tame ni u razmišljanjima i planovima fudbalera Blagojevića.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8