XS
SM
MD
LG

Osmesi dece i pesma za budućnost

epa slika poslana je u javnost sa stadiona Fudbalskog kluba Sloga iz Trna. Na banjalučkoj periferiji okupilo se oko 200 dečaka iz pet klubova kako bi promovisali treće izdanje kampa beogradskog Partizana u Republici Srpskoj koji će biti održan od 18. do 24. avgusta na terenu Mladosti u Glamočanima.

Na “Turniru prijatelja” koji nije imao takmičarski već karakter druženja, stvaranja novih poznanstava i prijateljstava, pored dečaka Mladosti i crno-belih nastupili su još Ljubić iz Prnjavora, Maldost iz Kotor Varoša i OFK Spartak 2013 iz Banjaluke. Igrale su se utakmice u dve uzrasne kategorije, za dečake rođene 2009. i 2011. godine, a najviše su pokazali Beograđani.

-Ovo je sjajna priredba mladosti i fudbalske budućnosti, bogastvo i ovakvih okupljanja treba da bude što više. Hvala našem domaćinu Milenku Petroviću koji je odličnu ideju pretočio u delo, a Partizan se sa oduševljenjem odazvao na ovo druženje. Nadamo se da će na ovakvim skupovima, ali i kampu koji će biti organizovan krajem meseca biti rođen neki novi Saša Ilić, Danilo Pantić, Lazar Marković ili Filip Stevanović koji je prve korake napravio baš kod mene u omladinskim selekcijama. Moji koreni su ovde, iz Omarske kod Prijedora i uvek rado dolazim u Republiku Srpsku – istakao je Zoran Mamić, trener generacije 2007. u beogradskom velikanu.

Dve godine mlađe fudbalere iz Beograda vodio je Zoran Tešović, brat trenera šabačke Mačve Darka Tešovića koji je takođe porodično vezan za Krajinu.

-Na ovakvim druženjima i turnirima koji nemaju takmičarski značaj uvek mogu da se prepoznaju talenti i fudbalski biseri. Partizan ima mnogo navijača u Republici Srpskoj i uvek ćemo se rado odazivati na pozive za druženje i dolazićemo da promovišemo fudbal. Naša želja je da imamo široku bazu igrača jer smo prepoznatljivi po radu u omaldinskim selekcijama – rekao je Tešović.

Milenko Petrović, domaćin i organizator “Turnira prijatelja” zahvalio se svim bratskim klubovima, kao i svojoj prvoj saradnici Marini Ševo.

-Partizan ne dolazi svaki dan u Republiku Srpsku i ovakvi skupovi su uvek prilika da se i naša deca, naši klubovi odmere sa Beograđanima. Hvala trenerima Mamiću i Tešoviću, ali i omladinskom pogonu Partizana na čelu sa direktorom Vanjom Radinovićem koji imaju sluha za sve naše ideje. Ovom manifestacijom želeli smo da promovišemo kamp Partizana koji počinje za dve nedelje. Mislim da smo uspeli u našim nastojanjima i da smo poslali lepu sliku u svet – zadovoljno je konstatovao Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana koja je tehnički organizator kampa.

Manifestaciju u Trnu posetio je i Boris Spasojević u ime Opštine Laktaši, inače predsednik košarkaških saveza Republike Srpske i BiH.

-Bila je ovo sjajna manifestacija, a dečija radost je nezamenljiva i nepresušan izvor budućnosti. Bila mi je velika čast što sma imao priliku da prisustvujem jednom ovakvom veličanstvenom skupu i nadam se da će ovakvih manifestacija u narednom periodu biti još mnogo. Naša Opština ima privilegiju da organizuje kamp Partizana za Republiku Srpsku i to moramo da negujemo i čuvamo. Hvala i FK partizan što je za promociju kampa poslao svoje dve selekcije.

Prvi čovek OFK Spartaka 2013 Aleksandar Vrhovac je istakao:

-Ti osmesi koji su viđeni na licima svih dečaka u Trnu su nezamenljivi i jedinstveni. Ta dečija radost je bogatstvo, a naš klub će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije. Ovo je veliki korak napred, pogotovo što su stigli i dečaci iz Partizana. Organizatoru želim sve najbolje i da uspešno organizuje kamp Beograđana u Republici Srpskoj.

Vrska, pesma i radost bili su zaštitni znak jednodnevnog druženja na stadionu Sloge u Trnu, a kućama su svi otišli presrećni i razdragani…

 

 

 

 

 

 

 


Željezničar Sport team : Borac
Kozara : Velež
Široki Brijeg : Zvijezda 09
Radnik (BN) : Tuzla City
Željezničar : Zrinjski
Radnik (H) : Krupa
Sarajevo : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 21 15 3 3 48
2 Zrinjski 21 14 3 4 45
3 Velež 21 13 2 6 41
4 Željezničar 21 11 4 6 37
5 Široki Brijeg 21 11 3 7 36
6 Borac 21 8 8 5 32
7 Željezničar Sport team 21 9 4 8 31
8 Sloboda 21 8 5 8 29
9 Zvijezda 09 21 8 3 10 27
10 Tuzla City 21 6 6 9 24
11 Krupa 21 6 3 12 21
12 Radnik (BN) 21 5 4 12 19
13 Radnik (H) 21 3 3 15 12
14 Kozara 21 2 5 14 11