XS
SM
MD
LG

 Održan 14. maraton na Jablaničkom jezeru " Ismet Kovačević Gagula " 

 U organizaciji Omladinskog kluba " Pod suncem " održan je 14. tradicionalni Veslački maraton " Ismet Kovačević Gagula "Jablaničkom jezeru. 

Maraton je jedan od aktivnosti u sklopu manifestacije " Jablaničko ljeto 2019 ", a glavni sponzor je Opština Jablanica. 

14. po redu veslački maraton " Ismet Kovačević Gagula " u Ostrošcu je otvorio načelnik opštine Jablanica Salem Dedić, koji je između ostalog rekao da je ova sportska  manifestacija značajna za promociju Jablanice, ali i za mještane okolnih mjesta, kojima je život dugo vremena na razne načine bio vezan za drveni čamac. 

Na stazi dugoj 4. 210 metara, od od plaže " Vila " Ostrožac, do plaže " Peta " u Donjem Paprasku učestvovalo je 17 posada u drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara .

Pobjednička posada 14. veslakog maratona " Ismet Kovačević Gagula " je Smajo Šahinović i Ragib Vođo, sa vremenom, 28:46 minuta, drugoplasirana je bila posada, Fikret Husrep i Halid Šehić, trećeplasirana, Zijad Kovačević i Aldin Graho .

Pobjednička posada je dobila 500 KM, drugoplasirana, 300 KM i trećeplasirana, 200 KM .

Veslački maraton se ornanizuje u cilju turističke prezentacije Općine Jablanica i podsjećanja na autotohne drvene čamce kojim se narod ovog kraja služi više od 50 godina