XS
SM
MD
LG

Završen 5. Ježev GBT rukometni kamp: Dervenćanka najtalentovanija kamperka

Petu godinu za redom ženski rukometni klub „Dubica” organizovao je sedmodnevni kamp za rukometašice, koji se ove godine održavo od 28. jula do 3. avgusta.

Foto: 5. Ježev GBT kamp

Ono po čemu je poseban ovaj kamp jeste to što je najveći ženski kamp u ovom dijelu Evrope i što objedinjuje sve elemente rukometne igre: rukomet na pijesku, mini i veliki rukomet.

Na završnom turniru, koji je odigran posljednjeg dana kampa u Dubici , najjači sut imala je Milica Petković iz  ŽRK “Derventa”.

Milica Petković - ŽRK "Derventa"

Tokom kampa sedam trenera radilo je sa mladim rukometašicama, Sanja Bajgorić (selektor U20, Mostar, BiH), Dragutin Moslavac (selektor U14, Hrvatska), Teo Domuz (trener golmana koji radi u selekcijama BiH), Iva Kanjugović (selektor rukometa na pijesku, Hrvatska), Vladimir Suvajac (pomoćnik trenera u reprezentaciji BiH), Boris Suvajac (trener ŽRK Dubica, BiH) i Mladen Sulekić (trener ŽRK Novska, Hrvatska), a tokom cijelog kampa pratili su znanje i vještine svih kako bi jednoj od njih pehar za najtalentovaniju kamperku.

I taj pehar, pripao je jednoj Dervenćanki Jeleni Radanović koja u derventskom klubu trenira rukomet nepunih pet godina, dok je najbolja kamperka  Sara Majkić iz K.Dubice.

“Prezadovoljni smo sa svim na kampu. Podatak da se već pet godina uspješno održava sve govori. Posebno smo ponosni na sve naše igračice, kao i na Jelenu i Milicu koje su zasluženo nagrađene. Još jedno veliko iskustvo za naše djevojčice. Mi idemo dalje, nastavljamo raditi i stvarati mlade talentovane rukometašice”, rekao je trener u derventskom klubu Davor Todorić.

Jelena Radanović - ŽRK "Derventa"

Na zavaničnoj FB stranici  organizatori su izrazili zahvalnost svim učesnicima,trenerima i sponzorima, te najavili da uskoro kreću sa priprema za 6.Ježev GBT kamp.

“Možemo biti zadovoljni sa brojem učesnica,radom i zalaganjem svih na kampu.Ovogodišnji kamp je imao neke promjene u samom planu i programu što ga je učinilo zanimljivijim nego prošle”, stoji na zvaničnoj stranici kampa.

 

Foto: 5. Ježev GBT kamp

Ovogodišnji kamp okupio je 125 mladih rukometašica iz četiri države Slovenije, Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.