XS
SM
MD
LG

Humanitarna „Trail trka za život“ 10. avgusta na Jahorini

Iva Ivkić i braća Majdov

Danas je na Jahorini održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program humanitarne „Trail trke za život“  koja će se na ovoj planini održati u subotu, 10. avgusta sa početkom u 11:00 časova. Ovo je druga ljetnja trka u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina i ima jedan prioritet a to je humanost, glavni i najvažniji cilj kompletne organizacije. Sva prikupljena sredstva od trke će ići u humanitarne svrhe i to za pomoć u radu humanitarnim udruženjima „Sunce“ sa Pala i „Srce za djecu“ iz Sarajeva.

Tim povodom izvrši direktor Olimpjskog centra Jahorina, Iva Ivkić rekla je:

“Moram reći da je ruta ovogodišnje trke dosta zanimljiva, u pitanju je kružna putanja koja počinje i završava se kod Ciljne kuće, dužina staze je 12,2 km. Pripremili smo 20 prepreka i tri okrepne stanice, uspon trke je 600 metara i sigurna sam da predstavlja veliki izazov ali ujedno i užitak za sve učesnike. Prijave za trku su još uvijek u toku i moram reći da je interesovanje veliko pa bih pozvala sve da se prijave čim prije kako bi osigurali svoj startni broj. Sve do 9. avgusta prijave će se vršiti online https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3095/prijava_na_utrku dok će uplate kotizacije i preuzimanje startnih paketa biti moguće na dan trke od 8:30 do 10:00 časova. Minimalan iznos kotizacije za sve koji žele učestvovati na trci je 15 km po osobi, a pravo prijave na trku imaju svi muškarci i žene stariji od 16 godina. Oni najbrži i najspretniji na trci će dobiti vrijedne nagrade naših partnera dok će svi učesnici trke dobiti posebno dizajnirane drvene medalje kao znak zahvalnosti za podršku i humanost.“
 

 „Kao jedan od ambasadora trke moram da kažem da je ovo jedan od sjajnih projekata koje podržavamo na Jahorini, tako da bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude, sve sportiste, rekreativce i sve ljude dobre volje da u subotu u 11 časova dođu na Jahorinu da trčimo zajedno. Obzirom da je humanitarnog karaktera, na ovoj trci je bitno učestvovati a ne pobjediti, jer naša zajednička pobjeda će biti prikuljena sredstva za djecu kojoj je naša pomoć neophodna“, rekao je Nemanja Majdov.

Svi oni koji žele da podrže humanitarnu akciju a nisu u prilici trčati to mogu uraditi kupovinom humanitarnih majica i bandana koji će se prodavati na dan trke ali i samim dolaskom na Jahorinu i bodrenjem takmičara. Posebno dizajnirane humanitarne majice i bandane će se prodavati po cijenama od 20 KM za majice odnosno 15 KM za bandane. Organizaciju ove trke sa jednim plemenitim ciljem podržali su promoteri trke Nemanja i Stefan Majdov ali i sponzori trke čija podrška a to su Sport Vision, BeoSport, PlanetBike, GamaPrint, Stotinka, Gradska Pijaca Pale, Bat Hotel i Onogošt.

Olimpijski centar Jahorina je jedna velika sportska porodica koji okuplja sve sportiste sa ove regije. Ovo je još jedan sjajan projekat koji ima plemenit cilj. Takođe bih pozvao sve naše sportske kolege, fudbalere, džudiste, boksere, biatlonce da dođu i podrže humanitarnu „Trail trku za život“. Prošle godine smo učestvovali sa našim džudo klubom Randori, odlično smo se zabavili i ove godine ćemo takođe svi zajedno istrčati ovu trku za život“, dodao je Stefan Majdov.

Iva Ivkić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim brojem prijavljenih na trku i dodala:

“Kao jedan od predstavnika Olimpijskog centra Jahorina ne mogu a da se ne zahvalim svima koji su nas posjetili tokom ove ljetnje sezone, hvala Vam na povjerenju i na dobrim rezultatima koje zajednički ostvarujemo. Prateći parametre primjetili smo da je Jahorina hit destinacija tokom ljetnjih dana. Do sada smo imali preko 5.000 ljetnjih vožnji dok su prihodi premašili iznos od 30.000 KM što je povećanje za 43% u odnosu na prošlu godinu koja je bila najuspješnija u istoriji Jahorine kada govorimo o ljetu. Mnogobrojne zanimljivosti nas očekuju i u narednom periodu pa bih prvo pozvala sve na trku, naravno, a 7 dana nakon toga i na najbolju zabavu na planini uz predstavu Đurologija. U hotelu Vučko, 17. avgusta, sa početkom u 21:00 časova sve goste Jahorine zabaviće Branko Đurić Đura. Karte će biti moguće kupiti na dan predstave na ulazu uz cijenu od 10 KM, svi koji tog dana budu išli na panoramsku vožnju žičarom će uz pokazivanje karte na ulazu, kartu za Đurologiju dobiti po cijeni od 5 KM. U međuvremenu ćemo otvoriti i pustiti u rad, najveću ljetnju atrakciju a to je Bob na šinama dužine 2,5 km.

Izvor:ocjahorina.com