XS
SM
MD
LG

Rekordan broj fudbalskih poletaraca na Jahorini

Uveliko teku pripreme za  13. Međunarodni omladinski turnir  „Piksi kup -Jahorina 2019“. Na ovogodišnjoj smotri fudbalskih nada koja će se održati  od 28. do 31. avgusta  očekuje se učešće preko 2000 mladih fudbalera iz Makedonije, Slovenije,

Hrvatske,  Srbije, Crne Gore i BiH (Republike Srpske i Federacije), a  koji će se nadmetati u osam starosnih kategorija, igrača rođenih 2005. do 2012. godine. Organizator ove tradicionalne smotre fudbalske mladosti je škola fudbala „Piksi „ sa Pala. Prema rečima direktora ove sportske manifestacije Gorana Ivkovića ovogodišnji turnir će oboriti sve dosadašnje rekorde po masovnosti i to će biti potvrda da je „Piksi kup“ jedan od najvećih u Evropi.

-Prijave za turnir su u toku , očekujemo na „Piksi kupu“ preko 250 ekipa i škola fudbala sa preko 2.200 učesnika i biće ovo pravi festival  fudbalske mladosti. To nam je najbolje  priznanje, nagrada i potvrda  da smo u proteklih trinaest godina  ispravno i uspešno radili. Dolazak i smeštaj učesnika je planiran za 27.avgust,kao i u proteklom periodu svi gosti će biti smešteni u objektima Olimpijskog centra  i ostalim objektima na planinskoj lepotici Jahorini. Potom će u naredna tri dana uslediti i nadmetanja po grupama i starosnim kategorijama. U subotu 31. avgusta poslednjeg dana turnira nakon završetka svih susreta će se obaviti svečana podela priznanja i nagrada najboljima. Sve utakmice će se igrati na terenima ŠF „Olimp“ u Palama i na stadionu hotela „Bistica „ na Jahorini - ističe Ivković

Jedan od pokrovitelja ovogodišnjeg turnira je Grad Istočno Sarajevo, a   tim povodom gradonačelnik Nenad Vuković je istakao značaj ove sportske manifestacije.

-Zadovoljstvo nam je što je Istočno Sarajevo , zlatni sponzor „Piksi kupa“, a koji će se održati na Jahorini. Imam i lično zadovoljstvo  što sam u kontinuitetu bio u mogućnosti pratiti i pomagati organizaciju ovog sportskog nadmetanje mladih fudbalera, ranije iz opštine Pale , a sada kao gradonačelnik Istočnog Sarajeva. Ovaj događaj svakako zaslužuje podršku jer ima kvalitet i tradiciju. Masovnost od preko 2.000 učesnika je impozantna za  organizaciju, ali je posebno važna za promociju Jahorine, što je za nas veoma važno. Direktor ove tradicionalne fudbalske manifestacije, Goran Ivković je neko koga posebno trebamo istaći jer energijom, entuzijazmom  i upornošću uspeva  već 13 godina da radi veliki posao za sport, za fudbal, za decu, za Jahorini i za sve nas -zaključio je Vuković.

Svečano otvaranje uveličaće i dosta sportista i fudbalera,  a među njima i glavni promoter ove manifestacije Andrej Đokanović Peci, mladi fudbaler koji je ponikao u ŠF Olimp sa Pala, a sada je član Sarajeva.

Naravno uz   Đokanovića će se pojaviti još   poznatih fudbalskih imena, a  među njima Goran Trobok, Vinko Marinović, Mirsad Fazlagić...

Na kraju treba dodati da su na ovom prestižnom turniru u proteklom periodu učestvovali sada već afirmisani fudbaleri Marko Grujić, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Dejan Joveljić, Dal Varešanović , Dušan Vlahović i mnogi drugi.

Osim grada Istočno Sarajevo pokrovitelji turnira su i Opština Pale i Olimpijski centar Jahorina