XS
SM
MD
LG

Krupa želi ekspresan povratak u Premijer ligu

Poslije ispadanja iz Premijer lige BIH, Krupa će igrati ponovo u Prvoj ligi Republike Srpske.

U novu sezonu Krupa će i sa novim trenerom. Dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Slobodana Starčevića, naslijedio je Zoran 'Džimi' Marić, koji nam je rekao da je zadovoljan onim što je urađeno u pripremama.

- Zadovoljan sam. Momci su bili vrijedni, posvećeni. Mislim da su jako dobro odradili priprreme, ne samo što se tiče rezultata i samih utakmica, nego što se tiče samog pristupa i same ideje igre.

Marić ističe da mlada ekipa Krupe, sa tek nekoliko iskusnijih igrača spremno dočekuje Prvu ligu i da je njihov motiv nakon ispadanja iz Premijer lige neosporan.

- Ne, nije bilo teško motivisani i to uopšte i nije potrebno. To su mladi momci, uglavnom. Mi smo mlada ekipa, osim par pojedinaca. To su igrači koji su mladi, ambiciozni, koji žele da naprave karijere i žele da se izgrade i kao igrači i kao osobe.

Krupa nije previše mijenjala igrački kadar. Otišli su Milanović i Marković u Sarajevo, Zec karijeru nastavlja u Napretku, Karišik u Žarkovu, sa njima nije više ni Aganspahić, a stiglo je nekoliko novih igrača poput golmana Vasilija Kolaka ili lijevog beka Zvijezde 09, Miladina Filipovića, koji je i posljednje pojačanje kluba.

- Onim što sam zatekao tim sam jako zadovoljan. Ko je bio prije mene niti znam, niti me zanima sada. Jedino me zanima ono što sada imam na raspolaganju i time sam zadovoljan. Doveli smo jedino Filipovića, lijevog beka i nemamo namjeru više ništa da dovedemo specijalno novo, osim ako se pojavi igrač koji svojim kvalitet odskače u odnosu na ono što trenutno imamo.

Zoran Marić dolazi u Prvu ligu, pa shodno tome i ne poznaje ligu previše.

- Ne znam. Iskreno da vam kažem naše su ambicije visoke i da se vratimo u Premijer ligu. Šta ćemo na tom putu zateći iskreno ne znam, pošto sam ja tek došao u ovu ligu i ne poznajem je, a i mnogo zavisi od toga kako se koja ekipa pojačala u ovom prelaznom roku. Vidjećemo kada počne prvenstvo, poslije nekoliko kola će se vjerovatno iskristalisati ekipe koje će voditi bitku za vrh tabele.

Prvi protivnik Krupi je Željezničar Sport Tim.

- Koliko sam mogao da se upoznam iz razgovora sa mojim saradnicima koji su odavde saznao sam neku filozofiju Željezničara. U suštini, ja se najviše bavim svojom ekipom.

Predstojeća sezona biće premijerna ''Lige 10'', a Zoran Marić ističe da nije imao prilike da se susretne do sada sa tim sistemom takmičenja.

- Nisam imao priliku da se susretnem. To su propozicije takmičenja, kako je za nas, tako je i za sve ostale, tako da je to nešto o čemu ja za sada ne bih previše govorio.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8