XS
SM
MD
LG

Lokosice spremne za novu sezonu

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog spremne su za novu sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Izabranice Milorada Iliškovića odradile su nešto više od mjesec dana vrhunskih priprema i sada ih očekuju novi izazovi.

U pripremnom periodu Lokosice su odigrale četiri prijateljske utakmice, a ostvarile su pobjede protiv Modriče (2:0), Vojvodine Novi Sad (2:1), Modriče (0:5) i u posljednjoj provjeri doživjele su poraz od Osijeka rezultatom (3:2).

Što se tiče igračkog kadra, Lokomotiva je dovela novih pet igračica, dok klub niko nije napustio. Nove fudbalerke u ovoj ekipi su: Nikolina Todorić koja je prethodne sezone branila u Slogi iz Petrova, pored nje došla je Jovana Vasić, takođe čuvar mreže iz Banja Luke, i na kraju Alma Šećić, Asja Buljubašić i Melisa Memić iz ekipe Gradine Srebrenika.

- Djevojke su radile odlično. Raduje me činjenica da su sve dale svoj maksimum, kao i to da su pripreme odrađene bez problema sa povredama. Ulazimo u šampionat maksimalno motivisani, sa namjerom da već od starta budemo na visokom nivou. Prvo kolo nas očekuje teška utakmica protiv, uvijek neugodne, ekipe Radnika. Pobjedile su nas u posljednjem meču koji smo igrali u Kupu Republike Srpske. Sigurno imaju kvalitet i moramo maksimalno koncektrisamo da uđemo u ovaj meč. Vjerujem u svoj tim, siguran sam da će djevojke dati sve od sebe i osvojiti prva tri boda. Očekujem mnogo kvalitetnih utakmica ove sezone, čini mi se da su svi klubovi konkurentniji nego ranijih godina. Želja mi je da moje igračice pokažu svoj neupitan talenat. Teren je njihov, mogu one mnogo toga. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti, izjavio je Milorad Ilišković, trener Lokomotive.

Brčanke su prošlu sezonu završile na četvrtom mjestu sa 27 osvojenih bodova. Utakmica se igra sutra od 17:30 časova na stadionu Lokomotiva u Brčkom.

 


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4