XS
SM
MD
LG

Krupa hoće titulu

Zoran Marić

Posle tri godine premijerligaškog bitisanja fudbaleri Krupe ponovo igraju u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske. Krupljani u novu sezonu ulaze sa šampionskim ambicijama i žele već od prvog kola da igraju na visokom nivou, počnu da osvajaju bodove.

-Objektivan i realan cilj je prvo mesto, a da li će tako i biti pokazaće vreme. Mi se nadamo da ćemo imati snage da pobeđujemo u kontinuitetu, to je jedino bitno da bismo ostvarili cilj, a to je povratak u Premijer ligu BiH. To neće biti nimalo lako ostvariti. Jako je teško pobeđivati u kontinuitetu, biće vrlo teških sitacija jer ćemo morati da pobeđujemo i sebe i naše protivnike. Ne verujem da postoje lake utakmice, pa tako i ova subotnja, neće biti laka za nas. Moramo da izvlačimo maksimum iz svakog pojedinačno, kako bi i ekipa dostigla svoj maksimum. U svaki meč ulazićemo sa poštovanjem prema protivniku zato što to zaslužuju – rekao je trener Krupe Zoran Marić.

Trener iz Novog Sada nije u ovom trenutku mogao da precizira koji klub će im biti glavni rival u trci za šampionskom titulom.

-Nemam dovoljno informacija o kvalitetu drugih, a nešto što smo skupili je vrlo subjektivno ako govorimo o kvalitetima ostalih rivala. Posle četiri-pet utakmica verujem da će se zavese otvoriti i videćemo ko je taj ko objektivno može da pretenduje prvom mestu. Posle ima prelazni rok i timovi se mogu modifikovati. Neke su naznake dosad da je glavni konkurent Rudar Prijedor, a da li će iskočiti još neko treći, saznaćemo relativno brzo. Na nama je da se bavimo samima sobom i nastojimo da budemo najbolji mogući u datom trenutku – jasan je Marić.

Iako je evidentno Krupa u ovom trenutku bolja od Željezničara, Marić izuzetno poštuje današnjeg protivnika:

-U pitanju je mlada i poletna ekipa koja godinama stvara kvalitetne igrače, ali je nažalost primorana da ih plasira dalje. To je neprestan proces, ali opet uz puno poštovanje prema njima, želimo na terenu da pokažemo da imamo kvalitet da meč okrenemo u našu korist. Prvi meč je najvažniji, a posle ćemo ići od utakmice do utakmice. Imali smo tokom priprema ohrabrujuće rezultate, bez obzira na to, to su samo mečevi pripremnog perioda i prijateljskog karaktera. Sad je drugačije jer nosi određeni pritisak. Svesni smo, ali imamo lepu kombinaciju znanja i mladosti da možemo biti optimistički raspoloženi prema svakom dvoboju.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8