XS
SM
MD
LG

Rudari se ponovili

Borislava Jeftić, sa novim dresom Rudar Prijedor

Odmor je završen, danas počinje nova sezona u Republici Srpskoj u kojoj fudbaleri Rudar Prijedora imaju najviše – šampionske ambicije. Izabranici trenera Igora Jankovića trku za bodove počinju na domaćem terenu protiv novajlije Jedinstva iz Brčkog, koje se u prvoligaško društvo vratilo posle deset godina pauze.

-Primaklo se prvenstvo što mi treneri i igrači najviše volimo, ulazimo u takmičarski ritam, koji je najslađi, ali je i najveća obaveza. Jako brzo sve je prošlo oko organizacije kluba, stručnog štaba i igrača. Sve je novo i sa novim krilima ulazimo u prvenstvo. Pripremni period bio je kvalitetan, deo samo odradili na Zlatiboru. Bilo je dosta posla i po povratku, ali u nekom dobrom raspoloženju čekamo prvo kolo i utakmicu protiv Brčaka – rekao je trener “rudara” Igor Janković.

Strateg zeleno-crnih poziva na oprez s obzirom da je prva utakmica u šampionatu uvek neizvesna i teška.

-Otvaranje prvenstva dosta je teško. Jedinstvo je izuzetno kvalitetna ekipa, koja je prošla kroz cilj na drugoligaškom istoku superiorno. Rival je za nas velika nepoznanica i neće nam biti nimalo lako. Spremali smo se za premijeru, imamo dodatne informacije o protivniku, kako igraju, radili smo na tome i spremni dočekujemo prvenstvenu premijeru i nadamo se pozitivnom rezultatu koji će nam dati vetar u leđa. Želimo da stepenicu po stepenicu idemo i dođemo do cilja, uđemo u Premijer ligu BiH gde je Rudar Prijedoru i mesto. Neće biti lako, liga je skraćena, ima dosta kvalitetnih timova, slilo se mnogo kvalitenih igrača u tih deset klubova. Momci rade dobro, sjajna je i atmosfera, a u svemu potrebna je i sportska sreća. Verujem da ćemo krenuti kako treba i pozivam navijače da dođu i pomognu nam da pobedimo – dodao je Janković.

Posle odlaska Ognjena Davidovića u inostranstvo novi kapiten “rudara” biće iskusni štoper Nemanja Pekija.

-Početak je prvenstva i očekujemo tešku utakmicu protiv Brčaka. Pogotovo što nam dolazi novajlija u ligi, koji će želeti da se pokaže već na stratu. Moramo da pokažemo veću želju za pobedom i da odigramo kvalitetno. Igraćemo za navijače koje pozivam da dođu u što većem broju. S njima je mnogo lakše da ostvarimo cilj. Traku koju sam dobio da predvodim saigrače za mene je samo podstrek i dodatni motiv – rekao je Nemanja Pekija.

Na konferenciji za novinare uoči susreta protiv Brčaka promovisan je i novi tehnički sekretar, a na ovu poziciju u klubu imenovana je Borislavka Jeftić. Tom prilikom su promovisani i novi dresovi Rudar Prijedora za sezonu 2019/20. brenda “Kelme”.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8